Fantastický nepečený dezert, který nejenom chutná. Je také prospěšný pro váš organismus. Není nic lepšího, než skutečně zdravé mlsání. Jak si tento dort připravit a co je jeho hlavní surovinou? Podívejte se!

Pokud máte děti nebo prostě jen rodinu, která miluje sladké, nevyhnete se tomu, že je potřeba čas od času nějaký dezert připravit. Všichni ale víme, že to bere čas, energii a často i nervy. Ne vždy se pečení vyvedete tak, jako je to vyfoceno na obrázku, a vy jste strávili hodiny přípravou něčeho, co nemusí vůbec chutnat dobře.

Právě proto jsou tak oblíbené nepečené dezerty, které jsou snadné na přípravu, skvěle chutnají a zaberou zlomek času. Navíc ušetříte i na energiích a výsledek bude naprosto ohromující. Pokud vás taková možnost nalákala, pak si neváhejte připravit tento nepečený jahodový dezert, který má navíc ještě jednu velkou výhodu. Je vlastně zdravý! Takže bez výčitek můžete mlsat nejen vy, ale i vaše děti. A všichni se budete olizovat až za ušima.

Jahodové potěšení

K tomuto receptu budete samozřejmě potřebovat čerstvé jahody. Při nákupu se ale nenechte zlákat těmi, které jsou lesklé a velké. Nejsou totiž sladké, a navíc obsahují velké množství barviv, konzervantů a pesticidů. Dejte přednost menším, sytě červeným plodům, které jsou suché a bez známek otlučení.

Čtěte také: Zubař nevěřil svým očím! Co našel na rentgenu pacienta, ho ŠOKOVALO a musel se s tím podělit

Na přípravu tohoto božsky jednoduchého receptu budete potřebovat:

  • 200 g máslových sušenek
  • 90 g másla
  • 150 g Cottage sýru
  • 200 g jahod
  • cukr, vanilkové aroma, kokos

Sušenky rozdrťte na malé kousky. Můžete to udělat tak, že je dáte do sáčku a rozbijete s pomocí válečku nebo je dejte rovnou do mixéru a práci si tak usnadníte. K sušenkové drti přidejte Cottage sýr, máslo, cukr, vanilkové aroma a vše řádně smíchejte, aby vzniklo zcela homogenní těsto.

Poté postupně odebírejte menší kousky těsta, která v dlani rozválejte na placičku a doprostřed vložte jahodu. Celou jahodu poté obalte v těstě, aby vznikla hezká souměrná kulička, z níž jahoda nikde nevykukuje. Tuto kuličku poté obalte v kokosu. Takto postupujte se zbytkem těsta a máte prakticky hotovo. Dejte kuličky do lednice uležet a ztuhnout.

Při servírování můžete do kuliček zapíchat párátka a nahoře je ještě ozdobit malým kouskem jahody. Nebo můžete připravit jahodovou omáčku, do které lze kuličky namáčet. Fantazii se meze nekladou.

Chutné a zdravé

Velkou výhodou tohoto receptu je minimální časová náročnost. Jakmile chytíte „grif“ při balení jahod, půjde vám už práce velice rychle od ruky a za chvíli máte hotovo. Tento recept je velice snadný a oceníte ho zejména v létě, kdy by bylo stání u trouby a pečení náročných dezertů ještě náročnější než kdy jindy.

Nikdo navíc nepozná, že je vevnitř tak zdravá surovina jako Cottage sýr. Zejména pro vaše děti je to skvělé, že do sebe nebudou cpát tolik cukru a tuku, ale mohou si bez omezení dopřát tyto chutné kuličky, které jim dodají i bílkoviny, vitamíny a vápník. To určitě ocení každá maminka, které záleží na zdraví jejích dětí. Tento dezert vyzkoušejte ještě dnes a uvidíte, že se po něm do večera jen zapráší!