Hovězí játra s tou nejlepší omáčkou. Jednoduchý recept plný chutí, kterým nikdo neodolá

Ingredience:

  • 500 g jater (hovězí, kuřecí nebo vepřová)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru (hovězího, kuřecího nebo zeleninového)
  • Sůl a pepř podle chuti
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava jater:
    • Játra očistěte a zbavte případných žilek.
    • Játra uvařte ve vodě, dokud nejsou měkká. Poté je nechte vychladnout a nakrájejte na jemné nudličky.
  2. Příprava omáčky:
    • Na pánvi si rozehřejte olej nebo máslo.
    • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte do zlatova.
    • Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání udělejte zlatavou jíšku.
  3. Přidání vývaru:
    • Postupně zalijte připravenou jíšku vývarem z jater. Míchejte, aby se vytvořila hladká omáčka bez hrudek.
  4. Přidání jater:
    • Omáčku přeceďte a přidejte do ní nakrájená játra.
    • Přiveďte k varu a nechte chvíli povařit.
    • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Tuto játrovou omáčku můžeš podávat s různými přílohami, jako jsou knedlíky, rýže nebo těstoviny. Ať ti chutná!