Redakce ProSvět.cz
3 prosince, 2018

Hrnkový tvarohový koláč je opravdu rychlý a nenáročný recept, se kterým si hravě poradí i začínající kuchtík. I když se třeba v kuchyni nepohybujete až tak často, ale přesto máte chuť připravit sobě, rodině nebo třeba návštěvě něco sladkého na zub, pak je hrnkový tvarohový koláč přesně tím, na co byste měli vsadit.

Příprava tohoto neváženého dezertu je vážně jednoduchá, výsledek je ale famózní. I když se na první pohled možná tváří obyčejně, jakmile jednou ochutnáte, vaše chuťové buňky začnou tančit blahem. Nevěříte? Tak jej schválně vyzkoušejte a jistě mi dáte za pravdu!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 hrníček cukru
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1/2 hrníčku oleje
  • 1 a 3/4 hrníčku mléka
  • 1/2 hrníčku povidel
  • 4 vajíčka
  • 2 tvarohy
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového pudinku

Jak postupovat při přípravě?

  1. V misce smíchejte 1 hrníček mléka, mouku, cukr, olej, 2 vajíčka a prášek do pečiva.
  2. V druhé misce si připravte tvarohovou náplň - smíchejte tvaroh, pudinkový prášek, 2 vajíčka a 3/4 hrníčku mléka.
  3. Plech vyložte pečicím papírem a navrstvěte na něho 1/2 těsta, na kterou nalijte tvarohovou náplň a na tu s pomocí lžičky navrstvěte povidla.
  4. Navrstvěte druhou polovinu těsta a uhlaďte okraje.
  5. Vložte plech do vyhřáté trouby a pečte na 160 °C do té doby, dokud vám koláč nezezlátne.

Věřím, že si na téhle sladké rychlovce určitě pochutnáte!

Sdílejte článek