Ideální krabičkové jídlo do práce? Boršč nebo guláš! Stačí si je připravit do zásoby!

V dnešní době se každý snaží ušetřit na všem a jak říkaly naše babičky, na jídle je to přímo povinnost, ale ne za cenu náhražek nebo nekvalitní stravy. Vhodnou možností stravování v práci jsou krabičky, které umožňují teplý oběd ve vynikající domácí kvalitě. A jaká jídla jsou vhodná? Hotovky typu boršče nebo guláše jsou zcela ideální, stačí jen vědět, jak tyto pokrmy správně zamrazit, aby se nezkazily, k tomu si zachovaly svou dokonalou chuť a konzistenci.

Dvacet porcí z jednoho hrnce

Jak je možné, že se některé jídelny nebo školní stravovací zařízení dostanou na nízkou cenu i při vysokých cenách potravin a energií? Odpovědí je zejména množství, protože vaří mnoho porcí pro velkou skupinu strávníků. Zcela stejným způsobem lze postupovat v domácím prostředí, kde je k dispozici dostatečně prostorný mrazák. Pak už jen stačí navařit lidově řečeno „do foroty“ a správně zamrazit jednotlivé porce. Ráno stačí vzít konkrétní porci z šuplíku a v práci ohřát v mikrovlnné troubě. A kolik porcí je možné připravit? Klidně i dvacet při přípravě v hrnci na 8 až 10 litrů!

Boršč, guláš i dýňová polévka

A jaká jídla si předem připravit do zásoby? Velmi vhodný je boršč, nehledě na recept, zda jde o polskou nebo ukrajinskou variantu, je chutný a po rozmražení nemění konzistenci. Výtečně voní jako zcela čerstvý po ohřátí, k tomu jej lze doplnit čerstvým pečivem. Obdobně funguje tradiční guláš, který se může připravit ze tří kilogramů vepřového nebo hovězího masa, což postačuje na cca 15 poctivých porcí. Také ke guláši se hodí plátek chleba, rohlík, ale též jakékoli těstoviny, brambory nebo knedlík. Z odlehčených jídel je pak ideální dýňová polévka, stačí vybrat větší dýni a připravit několik litrů sytné polévky, jen se nesmí před zmrazením zahušťovat smetanou.

Čtěte také: Recept na vynikající krkovičku pečenou na zlaťoučkých bramborách

Vzít a ohřát v práci

Všechna jídla, která jsou určená ke skladování v mrazáku musí být čerstvě uvařená a zcela vychladlá. Před vložením do mrazáku se doporučuje nechat vychladit ještě po dobu dvou hodin v chladničce. Poté je možné použít krabičky nebo skleničky, pro úsporu místa je však vhodnější vložit do plastové nádoby pevný sáček a pokrm nalít do něj. Po zmražení získají jednotlivé porce dokonalý tvar, plastový obal se následně odstraní, čímž se ušetří prostor v mrazničce, krabičky lze pak použít v domácnosti na jiné účely. Ráno před odchodem do práce stačí vyjmout jednu porci a vzít s sebou, po cestě pak už jen nezapomenout koupit v pekařství čerstvé pečivo.

Zdroj: xitrosti.com