Inspirujte se těmito radami babiček a usmažte si dokonalé karbanátky -
Menu

Inspirujte se těmito radami babiček a usmažte si dokonalé karbanátky

Karbanátky jsou v Čechách velmi oblíbeným jídlem. Dají se konzumovat jak teplé, tak studené. Jejich příprava není nijak náročná a přidat do masově směsi můžete cokoliv, co máte rádi. Jedna hospodyňka do mletého masa dává strouhaný sýr a ta druhá zase čerstvé bylinky. Každý má zkrátka jiné chutě. Vyzkoušejte však tyto rady od babiček uvést do praxe a vaše karbanátky budou naprosto vynikající.

Cenné rady babiček

Při přípravě karbanátků vyzkoušejte tyto praktické tipy babiček:

  • Mleté maso dostatečně osolte. To znamená, že byste měli použít minimálně jednu kávovou lžičku na 450 gramů masové směsi.
  • Ochuťte mleté maso čerstvými i sušenými bylinkami. Vyzkoušet můžete například mátu, rozmarýn, oregano, petrželku, bazalku, nebo muškátový oříšek.
  • Použijte správné množství vajíček a strouhanky.

    Pokračujte ve čtení článku na další stránce

    1
    2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…