Jablečný dezert s jemným krémem je pochoutka bez práce

Domácí dezerty chutnají vždy úžasně. Hlavně, když si pro ně zvolíte správné těsto a sladká jablka. Jestli milujete jablečné koláče nebo štrůdly, tento dezert vám bude zajisté chutnat. Nachází se v něm prakticky stejné chutě, jaké hledáte u jablečného koláče, ale získáte ji v podobě nádherných sušenek s lahodným krémem. Recept na tuto pochoutku si jednoduše nemůžete nechat ujít.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto dezertu na první pohled potřebujete hodně surovin, ale všechny zpracujete velmi jednoduše. Potřebujete ingredience na těsto, náplň a ozdobení každého malého koláčku. Podívejme se nejdříve na suroviny na těsto:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – 18 lžic,
  • olej – 18 lžic,
  • mléko – 18 lžic,
  • mouka – 24 lžic,
  • prášek do pečiva – 1 sáček,
  • vanilkový cukr – 1 sáček.
Pixabay

Na náplň:

Čtěte také: Jak udělat tu nejchutnější vánočku?

  • jablka – 1 ½ kg,
  • cukr – podle chuti,
  • mletá skořice – podle chuti,
  • vanilkové aroma – podle chuti.

Na ozdobu:

  • šlehačka – 3 dl,
  • vlašské ořechy (nasekané) – podle chuti.

Pracovní postup

Jablka oškrábejte, nastrouhejte na struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Potom do nich přidejte cukr, skořici a vanilkové aroma podle své chuti. Poté začněte s přípravou těsta. Do velké mísy vložte vejce, cukr, olej a vanilkový cukr. Vše promíchejte mixérem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do velké mísy k dalším surovinám. Těsto bude velmi jemné, ale nebojte se toho. Přesně takové by těsto na tento dezert mělo být. Až budete mít homogenní těsto, můžete pokračovat.

Pixabay

Polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 10 minut. Poté plech vyndejte, naneste na těsto nastrouhané a ochucené jablko. Zalijte jablka druhou polovinou těsta a vložte plech do trouby na dalších 30 minut. Až bude všechno hotové, nechte dezert vychladnout a poté ho nakrájejte. Vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny a každý kousek dezertu s ní ozdobte, stejně jako nasekanými vlašskými oříšky.

Zdroj: bidista.com