Z jablek nedělám nic jiného, než tento vynikájíácí vrtsvený kolác se skořicí.

Tento koláč je opravdu jednoduchý a rychlý. Zvládne ho úplne každý a nevyžaduje žádné kulinářské dovednosti. Koláč mužete připravit kdykoliv, jelikož jablka jsou k dostání vždy. Jsem si jistá, že si tento recept zamilujete natolik, že jablka už nikdy nebudete připravovat jinak. Vždy jsem milovala štrůdl, ale tento koláč si našel 1 místo v mém srdci. Vždy ho připravuji s radostí a láskou, jelikož vím, že i moji nejmenší ho milují a není nic lepšího
než vidět dětský úsměv plný radosti. Tak se pojďte pustit do přípravy tohoto lahodného moučníku.

Ingredience

hrnek krupice
hrnek hladké mouky
hrnek cukru
balení prášku do pečiva
balení vanilkového cukru
jablka, zbavená jadřince a nastrouhaná
skořice dle chuti
olej na vymazání formy
strouhané máslo dle potřeby

Čtěte také: Maminčiny dokonalé medové řezy se salkem: Tohle nebe v hubě miluje celá rodina i každá návštěva – nikdy nic nezkazíte!

Postup

 > Všechny suché přísady si smíchejte ve větší míse.

> Formu na koláč vymažte olejem/máslem a vysypejte moukou.

Na dno nasypejte tolik moučkové směsi, aby nebylo vidět.

Na směs dejte nastrouhaná oslazená jablka.

Opět pčidejte moučnou směs, dokud jablka nebudou vidět. Tenhle postup opakujte talk dlouho, dokud nevypotřebujete všechna jablka a moučnou směs.

> Nakonec nastrouhejte na moučník máslo, tak aby zakrylo celý povrch.

Dejte do trouby a nechte péct 40 minut na 190°C.