Jablka plněná krémem jsou vynikajícím dezertem na podzim

Jablečný koláč nemusí vždy vypadat stejně. Dnešní dezert je trochu netradiční, ale chutná úžasně. Jestli chcete zkusit něco nového a jedinečného, ale máte rádi tradiční chuť jablečného koláče, musíte zkusit tento recept. Na první pohled vypadá originálně a překvapíte s ním nejen svou rodinu, ale také všechny návštěvy. Zkuste ho ve své kuchyni a nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na odměřování používejte hrnek nebo sklenici o objemu 250 ml. Na výrobu budete potřebovat ingredience na těsto (včetně jablek) a potom suroviny na jemný krém. Tím naplníte jablka a těsto přijde kolem jablek do zapékací formy. Žádná ze surovin vás jistě nepřekvapí. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 2 ks,
  • mléko – ½ sklenice,
  • voda – 2 sklenice,
  • vanilkový extrakt – 1 lžička,
  • jablka – 5 ks,
  • cukr – 1 sklenice,
  • mouka – 1 sklenice,
  • olivový olej – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – ½ lžičky.
ketkes.com

Na krém:

Reklama
  • mléko – 2 sklenice,
  • šlehačka – 100 gramů,
  • cukr – 3 lžíce,
  • žloutky – 2 ks,
  • kukuřičný škrob – 1 lžička,
  • vanilkový cukr – 1 balíček.

Pracovní postup

Do hluboké mísy dejte vejce, sklenici cukru, půl sklenice mléka, olej, vodu a prosátou mouku. Vše důkladně promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt a prášek do pečiva. Znovu promíchejte. Jablka opláchněte, odstraňte jádřince a oškrábejte slupku. Jablka musí zůstat celá. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a rozložte do ní jablka. Potom těsto opatrně nalijte kolem jablek a zajistěte, aby bylo rovnoměrně rozprostřené po celé formě. Vložte dezert do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 40 minut.

ketkes.com

Mezitím si připravte krém. Do hrnce nalijte mléko se šlehačkou a vanilkovým cukrem. Uvařte tuto směs na mírném ohni. Jakmile bude směs teplá, přidejte cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Jemně míchejte a vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Až bude koláč upečený, naplňte jablka teplým krémem a nakonec dezert ozdobte podle svého vkusu. Použít můžete hoblinky čokolády, nasekané pistácie nebo mandle. Záleží jen na vás. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama
Reklama