Recepty z trouby jsou vždy ideální na rodinné večeře, protože je připravíte rychle. Dáte dohromady pár věcí, strčíte všechno do trouby a nemusíte u toho stát. Dnešní recept není jiný. Stačí, když dáte správně dohromady hlávku zelí, mleté maso a omáčku. Vše upečete a pochutnáte si na velmi netradičním pokrmu se zbytkem své rodiny. Podívejte se, jak ho připravit.
Co budete potřebovat?
Pár surovin, které najdete kdykoli v potravinách a trochu vašeho času v kuchyni. Nic jiného nepotřebujete, abyste se dobře najedli. Jestli máte chuť na zelí a nevíte, jak ho zpracovat, budete mít radost. A zároveň vám poradíme nový recept s mletým masem, který si můžete připravit během chvilky a za málo peněz. Na výrobu potřebujete:
- čerstvé zelí – 800 gramů,
- mleté maso – 340 gramů,
- cibule – 70 gramů,
- mletý muškátový oříšek – podle chuti,
- koření na mleté maso – podle chuti,
- zakysaná smetana – 3 lžíce,
- sušený česnekový prášek – 1 lžička,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- konzervovaná zelenina podle své chuti – 2 lžíce.
Pracovní postup
Do větší mísy vložte mleté maso. Dochuťte ho solí, mletým černým pepřem, muškátovým oříškem, sušeným česnekovým práškem a kořením na mleté maso. Vše důkladně promíchejte, aby se maso ochutilo. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k mletému masu. Takto připravené maso nechte chvíli odstát, aby chutě měly možnost se pořádně rozležet. Mezitím si připravte zelí. Hlávku opláchněte vlažnou vodou a nakrájejte ji na stejně velká kolečka, cca 1 centimetr silná.
Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj připravené zelí. Lehce ho ochuťte solí a pepřem. Namočte si ruce do studené vody a z mletého masa vytvarujte placky tak, aby se akorát vešly na kolečka zelí. Na každé z nich položte jednu placku masa. Nakonec smíchejte smetanu, konzervovanou zeleninu a vše dochuťte solí i pepřem. Smetanovou směsí potřete mleté maso a máte vše připraveno. Troubu předehřejte na 180-200 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Přejeme dobrou chuť!