Jak na arašídový dort? Vyzkoušejte některý z těchto 4 receptů -
Menu

Jak na arašídový dort? Vyzkoušejte některý z těchto 4 receptů

Smícháme mléko a mouku společně s arašídovým máslem, olejem a octem. Přidáme cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a cukr. Vše důkladně promícháme. Dohladka vypracované těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte na 180 °C zhruba 30 minut.

Po vychladnutí posypeme vrch arašídy. Je možné podávat spolu s polevou z čokolády.

Plněný arašídový dort vhodný na večírky

Poslední z receptů je na přípravu nejnáročnější. Ideální je zejména pro různé večírky či narozeninové oslavy.

Ingredience:

  • 8 vajec
  • ½ hrnku margarínu
  • 2 hrnky mouky
  • Lžička droždí
  • 1 a ½ hrnku cukru

Sirup:

  • ½ hrnku cukru
  • 1 ½ hrnku vody
  • Slupka z jablka

První náplň:

  • Plechovka kondenzovaného mléka
  • Hrnek opečených, oloupaných arašídů
  • ½ lžíce másla
  • 2 hrnky cukru

Složky další náplně:

  • 200 gramů šlehačky
  • Hrnek arašídového másla

Horní poleva:

  • Plechovka kondenzovaného mléka
  • Hrnek pražených, loupaných arašídů
  • Polévková lžíce másla

Příprava těsta:

Margarín rozpustíme a necháme jej vychladnout. Do mixéru přidáme vejce a cukr. Vyšleháme do hladka. Přidáme rozpuštěný a vychladlý margarín a znovu vyšlehejte. Dále vložíme prosetou mouku spolu s droždím. Mixujeme, dokud nevznikne homogenní hmota.

Těsto vložíme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme cca 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Sirup potřebujeme k pro navlhčení vrstev těsta, aby byl dort více poddajný. Všechny přísady povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout.

První náplň:

Den předem připravíme pod tlakem plechovku kondenzovaného mléka, aby stihla zchladnout.

Do hrnce vložíme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Po zezlátnutí přidáme máslo a arašídy. Povaříme asi 30 sekund. Poté směs přeneseme na pánev, na ní ji opražíme tak, aby vyschla a ztvrdla do křupavosti. Po vychladnutí vrstvu rozdrtíme na drobné kousky. Ty smícháme s kondenzovaným mlékem.

Druhá náplň:

Arašídové máslo smícháme s našlehaným krémem.

Příprava vrchní polevy:

Všechny přísady vložíme do hrnce. Mícháme dokud směs nezačne vřít. Pod dosáhnutí bodu varu odstavíme a necháme vychladnout.

Spojování:

Těsto rozkrájíme vodorovně na tři vrstvy. Spodní vrstvu nejdříve navlhčíme sirupem, poté potřeme první náplní.

Sirupem navlhčíme i vrstvu druhou. Tu dále potřeme druhou náplní. Zakryjeme zbytkem těsta. Navlhčování sirupem opakujeme i na vrstvě poslední. Na její vrch naneseme poslední připravenou polevu. Ozdobíme praženými drcenými arašídy.

1
2
RECEPTY

Milujete hranolky a sýr? Pak musíte vyzkoušet náš recept!

Možná jste se do dnešního dne spoléhali na mražené hranolky z obchoďáku, které pro případ nouze čekají na dně vašeho mrazáku.…
RECEPTY

Recept na sýrové tyčinky, které si vaše rodina zamiluje

Také vy a vaše rodina ráda něco přikusuje? Ať už se díváte na televizi nebo jste si pozvali domů vaše…
RECEPTY

Lahodný dezert, který jednoduše připravíte z korpusu a polevy. Potěší…

Jste-li milovníky dezertů a kávy, následující recept je přesně pro vás. Proč? Jedná se o spojení dortu s kávovým aroma.…
RECEPTY

Palačinky, skrze něž neproteče žádná náplň. Trik spočívá ve správných…

Každá palačinka je svým způsobem umělecké dílo a snad neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. A když ještě přidáte med…
RECEPTY

Německý národní klenot, který naleznete na každé oslavě. Pro milovníky…

Jste-li milovníky máku a tvarohu, pak je tento dezert přesně pro vás. Jedná se o makový zákusek, který je již…
RECEPTY

Vytvořte si zásoby dýně na zimu. Tento jednoduchý způsob konzervace…

Vaření a pečení ze sezónních potravin je velice populární a k podzimnímu období neodmyslitelně patří dýně. Můžete z ní připravit…