Recept na velmi rychlý salát z brambor a ředkviček

Saláty jsou ideálním jídlem na léto. Nejen, že jsou velmi jednoduché a rychlé, ale také velmi lehké. A přesně to potřebujete v horkých dnech. Navíc se skvěle hodí ke grilovanému masu, takže si i tento salát můžete klidně připravit, až budete příště plánovat grilovačku na zahradě. A díky tomu, že jsou v něm brambory, nebudete potřebovat žádnou další přílohu.

Co budete potřebovat?

Na tento vydatný salát potřebujete docela dost ingrediencí, ale vyplatí se to. Můžete ho totiž použít jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu. Na grilování je naprosto dokonalý, protože skvěle doplní chuť masa, které si připravíte. Na výrobu potřebujete:

  • brambory – 500 gramů,
  • ředkvičky – 1 svazek,
  • kyselé okurky – 5-6 středně velkých,
  • červená cibule – ½ ks,
  • pažitka – podle chuti,
  • kopr – podle chuti.

Ingredience na dresink:

Čtěte také: Cuketová rolka je skvělá náhrada klasických jednohubek

  • zakysaná smetana (nebo přírodní jogurt) – 6 lžic,
  • majonéza – 2 lžíce,
  • hořčice – 1 lžička,
  • česnek (prolisovaný) – 1 stroužek,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Pracovní postup

Brambory pořádně opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte v osolené vodě. Nechte je vychladnout. Poté je rozkrojte na poloviny. Ředkvičky nakrájejte na plátky a potom je rozkrojte na poloviny. Kyselé okurky nakrájejte na větší kostky a červenou cibuli na malé kousky. Pažitku a kopr nasekejte nadrobno. Všechno vložte do velké mísy a promíchejte. Všechny ingredience se musí krásně propojit, abyste získali skvělou chuť při každém soustu.

Na omáčku promíchejte v misce zakysanou smetanu nebo přírodní jogurt, majonézu, hořčici, česnek, sůl a pepř. Salát přelijte připravenou omáčkou a velmi důkladně promíchejte. Nakonec můžete salát zasypat dalších nasekaným koprem. Poté ho vložte do lednice a nechte alespoň dvě hodiny odpočívat. Nakonec si ho můžete vychutnat jako lehkou večeři nebo přílohu ke grilovaným pokrmům.