Nejlepší jahodové lívance k snídani pro celou rodinu

Lívance jsou jednou z nejoblíbenějších sladkých snídaní po celém světě. Jahodové lívance jsou úžasnou alternativou ke klasickému receptu. Během letních měsíců můžete svou rodinu velmi hezky překvapit, když jim k snídani uděláte tento jednoduchý a zároveň vynikající recept. Čerstvé jahody chutnají úžasně a nepotřebujete díky nim tolik cukru.

Co budete potřebovat?

Tato chutná a poměrně zdravá snídaně na vás bude čekat na stole vždy, až bude sezóna jahod. Jde o skvělou možnost, jak je zpracovat trochu jiným způsobem a vychutnat si úžasné lívance. Jestli je máte rádi a rádi si pochutnáte na sladké snídani (nebo svačině), musíte tento recept vyzkoušet. Na výrobu jahodových lívanců potřebujete:

  • pšeničná mouka – 1 ½ hrnku,
  • vejce – 1 ks,
  • sůl – špetka,
  • smetanový sýr – 300 gramů,
  • cukr – 2 lžíce,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • jahody – cca 15 dkg.
urwiswakcji.pl

Ostatní ingredience:

Čtěte také: Ořechové cukroví nesmí chybět na vašem svátečním stole!

  • tuk na smažení – podle potřeby,
  • moučkový cukr – podle potřeby na ozdobu.

Pracovní postup

Do velké mísy nasypte mouku. Přidejte do ní špetku soli, cukr, jedlou sodu, vejce a smetanový sýr. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se všechno promíchalo a spojilo dohromady. Poté přidejte na kostičky nakrájené jahody a jemně je vmíchejte do těsta. Jestli je těsto příliš husté, můžete přidat vejce. Jestli je příliš tekuté, přidejte ještě trochu mouky. Musíte získat typickou konzistenci pro běžné lívance.

urwiswakcji.pl

Vezměte dostatečně velkou pánev, abyste tam mohli dát co nejvíce lívanců (ideálně čtyři). Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce přidávejte lívance. Jedna lžíce těsta by měla odpovídat jednomu lívanci. Smažte je z obou stran, dokud nebudou hotové. O obou stran musí být nádherně zlaté, téměř hnědé. Lívance nezapomeňte položit na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku. Nechte je trochu vychladnout, zasypte moučkovým cukrem a přidat můžete také šlehačku nebo zakysanou smetanu.

Zdroj: urwiswakcji.pl