Jak na ty nejlepší okurky ve vašem životě? Kdokoliv tento recept vyzkouší, ten lituje, že ho neobjevil dříve

Těžko naleznete někoho, kdo by neměl rád okurky. Lze s nimi vytvářet různá úžasná jídla, na která, i dlouhou dobu po tom, co je sníte, nezapomenete. Pokud chcete recept na skvělý okurkový salát, stačí pouze číst dále.

Reklama

Moc toho nepotřebujete

K vytvoření tohoto delikátního okurkového salátu není třeba shánět těžko dostupné potraviny. Vše, co k tomu potřebujete, máte buď na zahrádce, nebo v kuchyni. Proto již na nic nečekejte a dejte se do vaření. Budete totiž potřebovat jen následující:

Reklama
  • Okurky
  • Zelí
  • Cibule
  • Paprika

Kromě těchto čtyř potravin budeme také potřebovat mrkev, cukr, sůl, dvacetiprocentní ocet, benzoát sodný a pár kapek vína. Pokud všechny tyto přísady máte, čtěte dále, ať můžete tuto delikatesu ochutnat i vy a vaši přátelé.

Velice snadná příprava

Dvě kila okurek nakrájíme na tenké plátky a v misce smícháme s dvěma kily zelí. Dále najemno nakrájíme kilogram cibule a přisypeme ji do směsi. Dále do misky přijde kilogram na proužky nakrájené červené papriky. Je zcela na vás, jakým způsobem chcete nakrájet mrkev, kteréž tam přijde kolem půl kila. Dále přimícháme tři decilitry octa a jednu lžičku benzoátu sodného. Nyní přišel čas na víno. Nejvhodnější bude využít červené. Přidáme jednu čajovou lžičku. Všechny tyto přísady důkladně promícháme, a nakonec pomocí soli a cukru dochutíme. Jelikož každý z nás má jinak citlivý jazyk a jiné chutě, je obsah cukru a soli ve finálním salátu čistě na vás. Následně nechte po dobu čtyřiadvaceti hodin stát a sem tam směs promíchejte. Po uplynutí této doby můžete směs vložit do uzavíratelné nádoby, ve které ji budete následně skladovat. Nedoporučuji salát uchovávat na sluníčku či jinak teplém místě. Velmi vhodným místem je lednice či sklep. Poté už si jen užívejte této delikátní chuti, kdykoliv se vám zachce. Můžu vám zaručit, že rozhodně nebudete litovat, že jste se rozhodli tento recept vyzkoušet.

Reklama