Jak si doma připravit vynikající žloutkové řezy?

Žloutkové řezy patří mezi oblíbené dezerty, které oslovují chuťové pohárky mnoha lidí. Jedná se o jednoduchý, ale lahodný recept, který připravíte rychle a s minimem surovin. Právě kvůli tomu je tak oblíbený mezi lidmi. Jeho příprava je nejen jednoduchá, ale také velmi levná. Poradíme vám, jak si připravit tento vynikající dezert ve vlastní kuchyni. Postup je tak jednoduchý, že budete mít řezy hotové během pár minut. Podívejte se, jak na to.

Co budete potřebovat?

Základní ingredience pro žloutkové řezy zahrnují 600 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinku, 80 gramů krupicového cukru a 200 gramů másla. K tomu samozřejmě potřebujete listové těsto, které si snadno koupíte v jakémkoli supermarketu. Můžete si ho také připravit doma, ale příprava bude mnohem zdlouhavější a možná i dražší. Takže si ho s klidným srdcem kupte v obchodě.

Postup přípravy

Do 200 ml mléka rozmíchejte vanilkový pudink. Zbytek mléka svařte a přidejte připravený pudink. Neustále míchejte a vařte asi 30 vteřin. Pudink odstavte stranou z ohně, vmíchejte cukru a nechte vychladnout. Až směs bude mít pokojovou teplotu, vmíchejte máslo.

Čtěte také: Lipové květy čistí krev a zmírňují nachlazení. Jak je používat?

Listové těsto musíte mít již upečené (podle návodu), až začnete sestavovat řezy. Na listové těsto naneste krém a zakryjte druhým kusem těsta. Potom vložte Celý dezert do lednice a nechte alespoň 2 hodiny tuhnout. Nakonec můžete dezert nakrájet, zasypat moučkovým cukrem a podávat nedočkavým hostům. Přejeme dobrou chuť!

Varianty receptu

Tento základní recept na žloutkové řezy je skvělý, ale můžete ho také upravit podle vlastních preferencí. Někteří lidé přidávají do těsta ořechy, citronovou kůru nebo další příchutě pro zajímavější chuť. Nakonec, žloutkové řezy jsou výtečným dezertem, který uspokojí chuťové pohárky všech milovníků sladkostí, a připravíte je během chvíle. Navíc tímto způsobem můžete experimentovat a vždy si užít trochu jinou chuť.

Zdroj: electropiknik.cz