Jak si připravit skvělou omeletu s cuketou?

Máte doma spoustu domácí cukety nebo jste ji dostali darem, ale už nevíte, jaký recept udělat, co uvařit nového, aby to chutnalo nejen vám, ale také celé vaší rodině? Vyzkoušejte omeletu s cuketou. Je to snídaňový tip, který potěší milovníka nejen vajec, ale také právě oblíbené zeleniny. Je to jedna z možností, jak si vajíčka připravit. Kromě cukety v ní najdete také sýr nebo šunku.

Co budete na přípravu omelety potřebovat?

Omeletu si můžete připravit na několik způsobů. Někdo ji miluje pouze z vajíček, ale byla by škoda nezkusit něco nového, co vám také zachutná. Jaké ingredience si připravit na přípravu omelety? Na tři porce postačí:

  • 5 ks slepičích vajec
  • 350 g cukety
  • 125 g vařené šunky
  • 70 g sýru
  • 1 stroužek česneku
  • Koření podle chuti

Poté už stačí postupovat podle receptu. Cuketu si nastrouhejte na hrubém struhadle.

Čtěte také: Domácí tavený sýr z tvarohu pro mlsné jazýčky

https://www.edimdoma.ru/

Přidejte česnek, vejce, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

https://www.edimdoma.ru/

Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a na něj vlijte vaječnou směs. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi pět minut. Nezapomeňte obrátit a druhou stranu vařte asi 1-2 minuty.

https://www.edimdoma.ru/

Omeletu dokončíte na talíři

Hotovou omeletu přeneste z pánve na talíř, potřete ještě teplou majonézou, posypte sýrem a také vařenou šunkou.

https://www.edimdoma.ru/

Omeletu nakonec přeložte na polovinu a nechte několik minut stát, aby se mohl sýr rozpustit.

https://www.edimdoma.ru/

Nakonec nakrájejte na jednotlivé porce a máte hotovo. K omeletě si můžete nakrojit čerstvý chléb nebo si zakousnout rohlík.

https://www.edimdoma.ru/

Variancí na vaječnou omeletu existuje opravdu mnoho. Najde si v ní to nejlepší každý z nás. Nezapomínejte na to, že na vaření byste měli používat nejlépe domácí vajíčka, u kterých máte jistotu, že jsou z dobrého chovu. Barva vaječného žloutku z domácího vejce bude úplně jiná, než u kupovaného. Rozdíl poznáte na první pohled a také na první kousnutí. Stojí za to si za domácí produkty připlatit.

Zdroj: edimdoma.ru