Jak si připravit sladké palačinky v troubě?

Palačinky jsou oblíbenou pochoutkou nejen pro děti, ale nepohrdnou jimi ani dospělí. Proto je potřeba si zajistit hlavně dobrou pánev, na které budete palačinky smažit. Je to ale na dlouho, protože palačinky se musí pravidelně otáčet. Jak si tedy zajistit, aby byly hotové rychle a snadno a zároveň jste se vy mohli věnovat něčemu dalšímu? Už nemusíte stát u sporáku, protože to jde jinak.

Vyzkoušejte neobvyklý způsob přípravy palačinek

Co na tradiční recept na palačinky budete potřebovat?

  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžičky cukru
  • 1/3 lžičky soli
  • 120 g mouky
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 20 gr másla

Těsto je potřeba připravit jako první, je to velmi snadné. Do misky nalijte mléko, přidejte vejce, sůl, cukr. K mouce dejte prášek do pečiva, přidejte obojí do těsta a nakonec ještě rozpouštěný kousek másla. Takto máte těsto připravené. Z trouby vyndejte plech, dejte na něj pečící papír a nalijte na něj těsto.

Čtěte také: Recept na jednoduchý čokoládový dezert bez vajec

https://xitrosti.com/

Palačinky jako sladká roláda

Troubu si předehřejte na 200 stupňů, vložte plech s těstem a pečte asi 15 minut.

https://xitrosti.com/

Až bude placka hotová, vyndejte ji z trouby a nakrájejte na kousky podle toho, kdo bude palačinky jíst. Do placek můžete zabalit libovolnou náplň podle své chuti a nakrájet pak jako roládu. Oblíbené jsou nejen sladké náplně, ale také ty slané. Palačinky můžete naplnit například šunkou nebo sýrem, ale také kuřecím masem.

https://xitrosti.com/

Kromě toho si můžete dát například tvarohovou náplň, do které přidejte trochu cukru a zakysanou smetanu. Palačinky si tak můžete zabalit klidně na výlet jako svačinu. Jsou snadné na výrobu a děti je milují zejména s marmeládou nebo lískooříškovou pomazánkou. Ve slané formě je pak můžete vidět i na trzích, kde se mnozí chlubí vlastním receptem na těsto i náplň. Kromě cukru můžete palačinky poprášit také skořicí, která jim zase dodá jinou chuť. Udělat jdou na mnoho způsobů.

Zdroj: xitrosti.com