Jak si vždy pochutnat na měkkém vepřovém mase?

Vepřové maso je velmi oblíbené, ale mnoho lidí bojuje s jeho strukturou. Někdy trvá velmi dlouho, než změkne a i přesto může být velmi suché a tvrdé. Jestli tomu chcete předcházet, potřebujete ho naložit do výborné marinády. Dnes vám přinášíme jedinečný způsob, jak si vždy zajistit velmi dobré a měkké maso. Až budete příště připravovat vepřové maso, vzpomeňte si na tuto marinádu.

Co budete potřebovat?

Vepřová pečeně je extrémně oblíbená a každý má svůj unikátní recept. Velmi důležité je kvalitní a čerstvé maso, ale potřebujete ještě pár ingrediencí navíc. Ty vám poslouží pro zjemnění masa. Navíc získáte mnohem lepší chuť masa, protože tyto suroviny zvýrazní jeho chuť. Navíc potřebujete jen základní potraviny, které máte neustále doma. Na přípravu vynikající marinády pro vepřové maso si připravte.

shutterstock.com
  • vejce – 2 ks,
  • majonéza – 3 lžíce,
  • čerstvá petržel – podle chuti,
  • oblíbené koření – podle chuti,
  • citronová šťáva – pár kapek.

Pracovní postup

V misce smíchejte majonézu a vejce. Přidejte špetku pepře, pár kapek citronové šťávy a nasekanou čerstvou petrželku. Všechno důkladně promíchejte. Vepřové maso očistěte, nakrájejte na kostky nebo plátky a vložte do připravené marinády. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a vložte na 3 hodiny do lednice. Nejlepší čas pro marinování je přes noc, ale jestli potřebujete maso rychleji, mělo by se marinovat alespoň po dobu 3 hodin. Čím déle se bude marinovat, tím lépe.

Čtěte také: Opečte cibuli ve slupce a vychutnejte si legendární pokrm

Vyndejte misku s masem z lednice. Připravte si čistou strouhanku a maso v ní obalte. Potom maso upečte v troubě nebo usmažte na pánvi. Záleží na tom, jestli preferujete pečení nebo smažení. Pečení je rozhodně jednodušší a zdravější. Jestli budete maso smažit na oleji, nezapomeňte ho potom položit na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku. Uvidíte, že takhle dobré vepřové řízky jste ještě v životě nejedli. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt