Křupavé bílé pusinky miluje snad každý. Není to jen vánoční cukroví, ale udělat si ho můžete kdykoliv budete mít chuť. Jejich příprava je velmi jednoduchá a snad je zvládnout udělat i děti. Ty budou mít radost z toho, že zvládly udělat takovou dobrotu a navíc při správném skladování vám mohou vydržet i několik týdnů. Myslíme si ale, že je dříve sníte!
Co budete potřebovat k výrobě pusinek?
Na výrobu sladkých pusinek budete potřebovat:
- 2 ks vaječných bílků
- 140 g cukru
- Lžičku citronové šťávy
- Špetku soli
Víc jednoduché to být nemůže. K výrobě pusinek budete potřebovat jen tyto suroviny a pak už jen trochu času. Vejce oddělte na žloutky a bílky, žloutky si můžete uložit do lednice. Bílky pak dejte do čisté nádobky. K výrobě pusinek budete potřebovat mixér, pokud nechcete bílky šlehat rukama, což bude trvat o něco déle.
Vytvořit by se měla pěna, postupně pak zvyšujte rychlost mixéru a šlehejte, dokud bílky nebudou pevné konzistence.
K nim pak přidejte sůl, mixér nevypínejte. Postupně pak přidejte ještě cukr, mělo by ho být dvakrát více než bílků.
Citron pomůže k tomu, že budou pusinky bílé
Až přidáte všechen cukr, dejte mixér na nejvyšší rychlost. Měl by se co nejdříve rozpustit a až poté bude směs hotová a připravená na vytváření pusinek.
Hotové bílky budou dobře držet svůj tvar a poté už jen zbývá přidat citronovou šťávu. Díky ní budou pusinky nejen krásné, ale také sněhové bílé.
Bílky pak dejte do cukrářského sáčku a pusinky můžete tvořit. Dejte je na plech, který vyložte pečícím papírem a jednotlivé kousky nedělejte moc velké, protože budou muset uschnout a menší budou hotové rychleji. Plech vložte do trouby, kterou zahřejte na 100 stupňů. Pusinky tam nechte 50-90 minut, bude záležet na tom, jak máte kousky velké.
Když půjdu dobře odlepit z papíru, jsou hotové. Poté nechte otevřená dvířka trouby a pusinky nechte v ní, dokud nevychladnou.