David Hampl
27 dubna, 2022
, ,

Knedlíky jsou vedle brambor a rýže další oblíbenou přílohou, a to nejen k masu, ale také k různým omáčkám. Většinou jsou rychle hotové, ale jejich příprava může trvat o něco déle. Při vaření je pak potřeba dbát nejen na to, aby nebyly rozvařené, ale také se nesmí přilepit k sobě. Vaření knedlíků ale není žádná věda, pokud víte, jak na to.

Výborné knedlíky našich babiček

Nejeden z nás se vždy těšil na nedělní oběd k babičce. Ta totiž vždycky uměla nejlepší knedlíky, ze kterých se vám sbíhaly sliny. I vy můžete takové umět, stač jen vědět, na co si dát při vaření knedlíků pozor. Domácí knedlíky jsou sice náročnější na přípravu, ale stojí za to. V kupovaných najdete spoustu látek, které nejsou vhodné pro naše tělo. Při domácí přípravě víte, co do knedlíků dáváte a o to více si je pak vychutnáte.

Při vaření je potřeba dávat si pozor. Rozvařené knedlíky nejenže nevypadají vábně, ale také vám nebudou chutnat. Bohužel se tak stane v případě, že necháte delší dobu vařit, ale bude stačit i jen několik vteřin, když si chcete odběhnout. Jak správně udělat knedlíky, aby držely pohromadě? Knedlík musí být opravdu dobře slepený k sobě. Můžete si pomocí bílkem nebo vodou a utěsnit je.

https://newsy.gotujmy.pl/

Knedlíky musí ve vodě plavat na hladině

Pokud máte knedlíky poctivě zabalené, stačí je pouze dobře uvařit. Dejte pozor na to, aby z nich během vařen nic nevypadlo. Jak je pak správně uvařit? Dbejte na pečlivý výběr hrnce, který by měl být dostatečně velký, knedlíky budu plavat na hladině a budou potřebovat místo. Pamatujte také na to, že je do vody budete házet po jednom, takže se každý bude vařit jinak dlouho.

Když vyplavou na hladinu, nechte je povařit asi 2 nebo 3 minuty. Vodu ještě předtím nezapomeňte osolit. Takhle budou mít knedlíky nejen dokonalou konzistenci, ale na talíři budou vypadat skvěle. Na slepení bude dobře fungovat troška oleje, přidejte ji do vody. Během vaření je dobré knedlíky občas promíchat, zjistíte případné škody a zamezíte slepení.

Zdroj: newsy.gotujmy.pl

Sdílejte článek