Jak vytvořit vynikající večeři z obyčejných kuřecích stehen?

Křehké a zdravé maso z kuřecích stehen si můžete vychutnat k obědu nebo večeři jedině v případě, že ho správně připravíte. Stehna chutnají skvěle na grilu. Naštěstí nemusíte shánět gril a rozpalovat oheň. Poradíme vám, jak si můžete připravit grilovaná kuřecí stehna pohodlně ve vlastní pánvi. Je to mnohem jednodušší, než si myslíte. A budete mít vynikající jídlo pro celou rodinu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na přípravu večeře pro rodinu potřebujete hlavně dostatek masa. Tento recept je množstvím přizpůsoben na 3 velká kuřecí stehna. Potřebovat budete 2 cibule, 2 lžičky koření Chmeli Suneli, malé množství vinného octa, špetku cukru, sůl a pepř podle chuti. Přílohu bude tvořit cibule, ale můžete si samozřejmě připravit i další přílohu, která vám ke kuřecímu masu chutná nejvíce.

pukuotukas.com

Pracovní postup

V první řadě musíte marinovat maso. Udělejte do stehen zářezy a bohatě zasypte suchým kořením.

Reklama
pukuotukas.com

Cibuli nakrájejte, osolte a přidejte ke kuřeti. Důkladně promíchejte, aby se chutě spojily. Potom nechte maso marinovat 2 hodiny (i déle) v lednici.

Reklama
pukuotukas.com

Na pánvi opečte marinovaná stehna, dokud nebudou mít krásnou barvu.

pukuotukas.com

Potom přidejte cibuli a promíchejte s masem. Snižte teplotu, zakryjte pokličkou a nechte 30 minut vařit.

pukuotukas.com

Mezitím si připravte žhavé uhlí a dřevěné štěpky.

pukuotukas.com

Uhlí rozpalte na ohni a položte na kus alobalu doprostřed pánve s masem. Na uhlí nasypte trochu dřevěných štěpků.

pukuotukas.com

Zakryjte pokličkou a nechte takto vařit dalších 10 minut. Získáte maso, které bude chutnat a vonět jako z grilu. Jako přílohu můžete použít cibuli a nakrájenou zeleninu.

pukuotukas.com

Jak můžete snadno připravit kuřecí stehna?

Nejběžnějším způsobem, jak připravit kuřecí stehna, je pečení. V tomto receptu jsme se podívali spíš na grilování, ale pečení v troubě je velmi spolehlivé. I přesto si je můžete připravit na mnoho způsobů. Úžasně budou chutnat s paprikou, zeleninou, s pikantním kořením, s rýží nebo dokonce s omáčkou. Díky tomu budou velmi jemná a celý pokrm bude sytější.

Zdroj: pukuotukas.com

Reklama