Jeden z nejlepších a snadných receptů francouzských dezertů: Francouzský jablkový koláč. Potřebujete jen pár ingrediencí a půl hodinky. Určitě vyzkoušejte!

Francouzská kuchyně je čistá magie. Jejich delikátní a úžasné dezerty jsou naprosto dokonalé a vždy chutné!

Protože, stejně jako snad každý, zbožňujeme sladkosti, rozhodli jsme se s Vámi podělit o jeden z nejlepších receptů francouzských výrobců cukrovinek, který si můžete snadno vyrobit i Vy sami v pohodlí Vašeho domova!

Francouzský jablkový koláč

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Pokud vás nebaví klasická sekaná, zkuste ji vylepšit o mozzarellu. Lepší sekačku jste nejedli

  • 150 g másla
  • 5 velkých sladkých jablek
  • 250 g listového těsta
  • 150 g hnědého cukru
  • špetku skořice

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  • Nejprve si vymažte pečící formu máslem a jemně posypte cukrem.
  • Následně si oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
  • Nakrájené plátky posypané skořicí poté opatrně a rovnoměrně vyložte do pečicí formy.
  • Jablka zakryjte listovým těstem a pečte 30 minut při 180°С.
  • Poté stačí už jen nechat koláč ochladit a otočit ho tak, aby jablka směřovala směrem vzhůru.

Tip! Nejlepší způsob, jak tento jablkový koláč podávat, je se lžící vanilkové zmrzliny.

Dobrou chuť přejeme!