Jednoduché, levné, rychlé a velmi chutné vánoční cukroví

V českých domácnostech se tradičně každoročně peče několik druhů cukroví. Kvůli nedostatku času se však mnozí z nás pouštějí do této tradice stále méně a hledají proto rychlé a jednoduché recepty, které splní požadovanou funkci a pomohou vytvořit příjemnou vánoční atmosféru. Jedním z takových receptů jsou i tyto výborné karamelové bonbóny, jejichž výroba nezabere zpravidla více než 6 minut, krásně vypadají a drží tvar, takže je možné je v lesklých obalech použít také jako klasické ozdoby na stromeček.

Velmi chutné vánoční karamelové bonbóny

K tomuto receptu budete potřebovat následující ingredience:

  • rozpuštěné máslo – 1/4 hrnku
  • moučkový cukr – 1/2 hrnku
  • třtinový cukr – 1/2 hrnku
  • kukuřičný sirup (alternativně je možné použít med nebo javorový sirup) – 1/2 hrnku
  • kondenzované mléko – 1/2 hrnku
  • sůl – 1 špetka
  • vanilkový extrakt – 1 polévková lžíce

Příprava hmoty bonbónů

Příprava bonbónů pak spočívá ve smíchání všech ingrediencí v keramické misce a postupném ohřívání v mikrovlnné troubě na plný výkon. Před vložením do mikrovlnné trouby ingredience promíchejte důkladně, aby byla surovinová hmota dostatečně homogenizovaná. Ohřev by měl trvat 6 minut, každé dvě minuty je však nutné mikrovlnku zastavit a celou směs důkladně promíchat. Po vyjmutí by měla být ohřátá hmota viskózní a homogenní.

Čtěte také: Sladko-kyselé potěšení ke kávě? Citronové řezy jsou ideální!

Tvarování bonbónů

Tvarování bonbónů je pakl prováděno v silikonových formách nebo na pečícím papíru. Pokud chcete mít rovnou definovaný tvar bonbónu, použijte formy na výrobu ledu nebo silikonové formy na vánoční cukroví. Bonbóny je potřeba pak nechat schladit v ledničce. Kromě tohoto postupu je možné hmotu vylít na plech vystlaný pečícím papírem, nechat trochu zatuhnout a pak nakrájet. Bonbóny lze také následně máčet v čokoládě, nebo je jednoduše zabalte do celofánu.