Jednoduché recepty na každodenní sušenky, na kterých si pochutnáte

Každá hospodyňka má vlastní oblíbené recepty na domácí sušenky a cukroví. Jestli jste zatím nezkoušeli péct domácí sušenky, měli byste s tím rozhodně začít. Jsou mnohem lepší než z obchodu. Navíc jsou levnější a vyrobíte je během chvilky. Postupně si můžete vytvořit seznam receptů na sušenky a pravidelně je obměňovat. Tím vždy potěšíte svou rodinu.

Křehké máslové sušenky

Máslové sušenky jsou velmi oblíbené a nezaberou vám téměř žádný čas. Všechny ingredience máte jistě neustále doma a nebudou vás stát téměř žádné peníze. Připravit je můžete na Vánoce, ale také během běžných dnů. Potřebujete:

  • pšeničná mouka – 260 g,
  • cukr – 100 g,
  • máslo – 150 g,
  • vejce – 1 ks,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • vlašské ořechy – 50 g,
  • vanilin – 2 g.

Máslo musí mít pokojovou teplotu. Ořechy rozmixujte a přidejte k suchým ingrediencím. Všechno důkladně promíchejte. Máslo nakrájejte a přidejte k suchým surovinám. Přidejte vejce a vypracujte těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte, vykrájejte formičkami. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 stupňů po dobu 20 minut.

Jemné kokosové sušenky

Pro milovníky kokosu máme také jeden recept. Potřebujete jen pár ingrediencí a vychutnáte si úžasné sušenky. Na výrobu těchto sušenek potřebujete:

  • pšeničná mouka – 300 g,
  • vejce – 1 ks,
  • kokosový olej – 100 g,
  • bramborový škrob – 2 lžíce,
  • sůl – ¼ lžičky,
  • vanilin – 2 g,
  • cukr – 3 lžíce,
  • prášek do pečiva – ½ lžičky.

Všechny suché ingredience smíchejte v jedné míse a ve druhé smíchejte kokosový olej a vejce. Obě části spojte a vypracujte těsto. Musí být měkké a mastné. Těsto vyválejte na pracovní desce. Jestli je moc husté, přidejte ještě trochu kokosového oleje. Jestli je příliš mastné, přidejte mouku. Těsto vyválejte a vykrajujte sklenicemi na kolečka. Vyskládejte sušenky na plech s pečicím papírem. Pečte při teplotě 190-200 stupňů po dobu 10 minut.

Zdroj: kukhovaryty.com