Jednoduchý recept na domácí rohlíky, které vás překvapí

Všichni si rádi pochutnáme na křehkém pečivu. S příchodem pandemie začalo mnohem více lidí péct své vlastní pečivo doma. Domácí rohlíky chutnají rozhodně mnohem lépe, než kupované z obchodu. Navíc budete přesně vědět, co obsahují, a ušetříte si peníze. Jestli se chcete naučit něco nového, měli byste vyzkoušet tento recept na jemné rohlíky.

Co budete potřebovat?

Rohlíky jsou skvělé v tom, že na ně potřebujete jen trochu surovin a trochu času. Není to vůbec tak těžké, jak si představujete. Jakmile se naučíte připravovat své vlastní pečivo, budete se cítit lépe a zajisté si pochutnáte na každé snídani nebo svačině. A jestli nechcete být závislí na rohlících z obchodu, můžete si vždy úpéct své vlastní. Potřebujete:

  • mouka – 50 dkg,
  • droždí – 2 ½ dkg,
  • mléko – 1 ½ dl,
  • voda – 2 dl,
  • sůl – 2 lžičky,
  • cukr – 2 lžičky,
  • olej – ½ dl.

Pracovní postup

Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce (stačí malé množství) s cukrem. Do mouky přidejte sůl. Jakmile kvásek vzejde, přidejte ho do mouky. Potom přidejte zbytek mléka a vodu. Pomocí kuchyňského robota (nebo rukama) vypracujte vláčné a homogenní těsto. Potom přidejte olej a vypracujte středně vláčné těsto. Vyválejte ho na pomoučené pracovní desce nebo válu. Zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 30 minut kynout. Nejlepší je vybrat teplejší místo v kuchyni nebo v bytě.

Čtěte také: Vynikající sladké řezy, ve kterých se na ničem nešetři!

egyszerugyorsreceptek.com

Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujte malou kuličku. A nakonec z každé kuličky vyválejte oválný tvar, který smotáte do tvaru rohlíku. Vždy začněte od širší části. Připravené rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte znovu utěrkou a nechte kynout 20 minut. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Před pečením rohlíky potřete vlažnou vodou a nezapomeňte dát na dno trouby misku s vodou. Pečte po dobu 20-25 minut. Po upečení je znovu potřete vlažnou vodou. Dobrou chuť!