Tato lahůdka se vyznačuje svou vláčností díky jemně nastrouhané mrkvi, která dodává bábovce neodolatelnou šťávu a barvu.. Doporučujeme tuto bábovku opravdu dobře propéct radši při nižší teplotě a déle. Když povrch rychle tmavne, stačí ji přikrýt kusem alobalu nebo papíru na pečení.
Mrkvová bábovka plná šťávy a barvy
Reklama
Ingredience:
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 180 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- 350 g jemně nastrouhané mrkve
- 300 ml smetany nebo mléka (případně namíchat)
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180-190°C a formu na pečení vymažeme a vysypeme.
- Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a moučkový cukr.
- Přidáme vejce, olej, jemně nastrouhanou mrkev a smetanu nebo mléko. Dobře promícháme, dokud nedostaneme hladké těsto.
- Těsto nalijeme do připravené formy a rovnoměrně rozprostřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě po dobu přibližně jedné hodiny, nebo dokud bábovka nevykáže jemně zlatavou barvu a uprostřed vložený špejle vyjde čistý.
- Po upečení necháme bábovku vychladnout a posypeme ji cukrem.
Tento recept na mrkvovou bábovku je plný chuti a vláčnosti díky šťavnaté mrkvi. Doporučujeme pečení při nižší teplotě a déle, aby bábovka zůstala šťavnatá. Pokud se povrch rychle zatáhne, jednoduše ji přikryjte kusem alobalu nebo pečicího papíru během pečení. Užijte si tuhle lahůdku jako sladkou pochoutku k čerstvé kávě či čaji.