Jemně vláčná mrkvová bábovka: dezert plný lahodné chuti

Tato lahůdka se vyznačuje svou vláčností díky jemně nastrouhané mrkvi, která dodává bábovce neodolatelnou šťávu a barvu.. Doporučujeme tuto bábovku opravdu dobře propéct radši při nižší teplotě a déle. Když povrch rychle tmavne, stačí ji přikrýt kusem alobalu nebo papíru na pečení.

Mrkvová bábovka plná šťávy a barvy

Reklama

Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 350 g jemně nastrouhané mrkve
  • 300 ml smetany nebo mléka (případně namíchat)
shutterstock.com

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180-190°C a formu na pečení vymažeme a vysypeme.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a moučkový cukr.
  3. Přidáme vejce, olej, jemně nastrouhanou mrkev a smetanu nebo mléko. Dobře promícháme, dokud nedostaneme hladké těsto.
  4. Těsto nalijeme do připravené formy a rovnoměrně rozprostřeme.
  5. Pečeme v předehřáté troubě po dobu přibližně jedné hodiny, nebo dokud bábovka nevykáže jemně zlatavou barvu a uprostřed vložený špejle vyjde čistý.
  6. Po upečení necháme bábovku vychladnout a posypeme ji cukrem.

Tento recept na mrkvovou bábovku je plný chuti a vláčnosti díky šťavnaté mrkvi. Doporučujeme pečení při nižší teplotě a déle, aby bábovka zůstala šťavnatá. Pokud se povrch rychle zatáhne, jednoduše ji přikryjte kusem alobalu nebo pečicího papíru během pečení. Užijte si tuhle lahůdku jako sladkou pochoutku k čerstvé kávě či čaji.