Jemný čokoládový dezert, který vás překvapí svou chutí

Domácí dezerty jsou vždy nejlepším způsobem, jak si užít mlsání. Tento čokoládový dezert s krémem vás překvapí. Je extrémně jemný, měkký a čokoládový. Na první pohled možná vypadá složitě, ale není to pravda. Připravíte si ho během chvilky a zvládne to i začátečník. Musíte jen postupovat krok za krokem, dokud nezískáte vynikající sladkost ke kávě.

Co budete potřebovat?

Tato dobrota se skládá ze dvou částí: piškotu a krému. Na každou z těchto částí potřebujete jen pár základních surovin. To znamená, že je recept nejen velmi jednoduchý, ale také velmi levný. Díky tomu si ho můžete užít, kdykoli dostanete chuť na něco sladkého a čokoládového. V první řadě se podíváme, co potřebujete na piškotový základ:

  • vejce – 6 ks,
  • cukr – 6 lžic,
  • mouka – 6 lžic,
  • neslazený kakaový prášek – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – 1 lžička.
shutterstock.com

Ingredience na krém:

Čtěte také: Díky dietě s kukuřičnou kaší zhubnete až 5 kilogramů

  • mléko – 5 dl,
  • vaječné žloutky – 4 ks,
  • cukr – 12 dkg,
  • neslazený kakaový prášek – 1 lžíce,
  • potravinářský škrob – 1 lžička,
  • hořká čokoláda – 12 dkg,
  • máslo – 1 lžička,
  • šlehačka – 2 dl,
  • šlehačka v prášku – 1 sáček.

Pracovní postup

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do žloutků přidejte cukr, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily. Nakonec jemně vmíchejte do směsi pěnu z vaječných bílků. Potom se můžete pustit do přípravy krému. Mezitím si troubu předehřejte na 180 stupňů a piškot pečte v plechu vyloženém pečicím papírem po dobu 40 minut. Až bude upečený, nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.

V čisté míse smíchejte vaječné žloutky s cukrem, kakaem a škrobem. Šlehejte, dokud nezískáte pěnu a potom přidejte do směsi mléko. Vše uvařte na mírném ohni. Míchejte, dokud nezačne hmota houstnout. Potom ji nechte vychladnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni s máslem. Jakmile vychladne, přidejte ji do krému. Šlehačku vyšlehejte, přidejte šlehačku v prášku a přidejte do krému. Piškot rozkrojte na dvě části. Krém naneste mezi piškoty i na celý povrch. Vložte na 2 hodiny do lednice a můžete podávat!

Zdroj: viccmagazin.com