Kakaové koule v kokosu pro každou příležitost

Většina kuliček patří mezi nepečené sladkosti, ale tento recept je výjimkou. Dnešní koule sice musíte upéct, ale budou chutnat mnohem lépe než jiné. Řekneme vám, jak si je připravit asi za hodinu a vychutnat si kombinaci kakaa, čokolády a kokosu. Právě tohle jsou chutě, které lidé milují. Přineste je také pro svou rodinu. Zajisté vám budou vděční a budou je po vás chtít znovu. Suroviny jsou jednoduché, postup také není náročný a výsledek je vynikající.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto receptu potřebujete pár ingrediencí. Nemusíte se jejich množství obávat, protože některé z nich jsou pouze na ozdobu koulí. Poradíme vám, jak je všechny zpracovat a vytvořit si výborné koule pro speciální příležitosti. Na recept potřebujete:

Reklama
  • moučkový cukr – 40 dkg,
  • voda – 8 polévkových lžic,
  • kakao – 2 polévkové lžíce,
  • mouka – 25 dkg,
  • prášek do pečiva – ½ balíčku,
  • mléko – 5 dl,
  • mouka – 5 polévkových lžic,
  • máslo – 20 dkg,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • strouhaný kokos – podle potřeby,
  • čokoládová poleva – 1 tabulka.

Pracovní postup

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s cukrem, vodou a kakaem. Následně přidejte vyšlehanou pěnu z vaječných bílků a opatrně je přidejte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte prášek do pečiva. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj vzniklé těsto. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte, dokud nebude hotové. Stačí, když troubu nastavíte na střední teplotu a počkáte, až bude těsto upečené dozlatova.

Na vynikající krém svařte mléko s moukou. Počkejte, dokud směs nezhoustne. Máslo smíchejte s vanilkovým cukrem a po vychladnutí mléčné směsi ji smíchejte s máslem. Do upečeného těsta se pusťte s vykrajovátkem. Kolečka rozdělte napůl, potřete krémem a slepte k sobě. Koule potřete krémem a obalte ve strouhaném kokosu. Nakonec vršek dezertu pokapejte rozpuštěnou čokoládou. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: mindmegette.hu

Reklama