Karamelovo-krémový fantasy tip na cukroví aneb skutečný vánoční zázrak!

Vánoce se blíží, a tak jsme si řekli, že je na čase zabrousit do oblasti sladkého, zejména pak cukroví! Dnes Vám přinášíme vskutku originální tip na vánoční cukroví, který spojuje všechny tradiční chutě. Věřte nám, jeden kousek Vám stačit nebude!

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 8 PL cukru
  • 8 PL mouky
  • 8 PL minerální vody
  • 8 PL oleje
  • 1 ČL jedlého škrobu
  • 1/2 ČL prášku na pečení

Na krém:

Čtěte také: 15 kulinářských tajemství nejlepších kuchařů na světě

  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg másla
  • 2,5 dl vody
  • 5 dkg mouky

Na zdobení:

  • 10 dkg hořké čokolády
  • vlašské ořechy

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve smíchejte v misce všechny přísady určené do těsta a spracujte těsto.
  2. Jakmile dostanete homogenní směs, rozdělte ho na 2 části a nechte v lednici přibližně 30 minut odležet.
  3. Poté si z těsta udělejte placku a vykrájejte kolečka, či tvary dle Vašeho výběru.
  4. Vymažte si pečící formu máslem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.
  5. Teď přichází na řadu příprava krému. Nejprve si zkaramelizujte cukr při nízké teplotě, poté přidejte máslo a 30 ml vody. Dejte zpátky na plotnu a při nízké teplotě přimíchejte zbytek vody a mouku. Míchejte, dokud Vám nevznikne homogenní směs.
  6. Směs nechte cca 30 minut vychladit.
  7. Poté si vezměte upečená kolečka a začněte vrstvit. Na každý kus budete potřebovat vždy 2 ks. Vždy natřete jedno kolečko vrstvou krému a přiložte druhým kolečkem.
  8. Výsledný výtvor nechte odležet přes noc v lednici, ať krém krásně ztuhne.
  9. Na závěr si už jen vyberte hezčí kusy vlašských ořechů a rozehřejte si na plotně hořkou čokoládu. Tím cukroví následně ozdobte.

Tip!

Doporučujeme dochutit krém špetkou rumu, či vaječného koňaku!

Dobrou chuť přejeme!