Kdokoliv tyto nakládané okurky ochutná, ten už nikdy nechce jiné: Ani vy možná neuvěříte, jak dobré jsou tyto domácí kyselé okurky! -
Menu

Kdokoliv tyto nakládané okurky ochutná, ten už nikdy nechce jiné: Ani vy možná neuvěříte, jak dobré jsou tyto domácí kyselé okurky!

Není nic lepšího, než si dát k domácímu jídlu také vynikající, doma naloženou kyselou okurku. Počasí nám sice moc nepřeje, ale se zapojením trochy fantazie si je můžete užít bez ohledu na počasí. Budete-li se řídit tímto trikem, už nikdy nebudete při zavařování okurek závislí na počasí.

Každá dívka se od své matky v mládí dozví, že dobré kyselé okurky připraví s plně naplněnou sklenicí okurkami s chlebem nahoře, které se postaví na slunci. Důležité ovšem je, že klíčem není slunce. Klíčovým aspektem je totiž teplo. Při současném deštivém počasí si musíte poradit, pokud si chcete užít výborných a domácích kyselých okurek.

Co k tomu budete potřebovat?

V případě nedostatku slunečního svitu, případně i tepla budete potřebovat pár základních věcí, které s přípravou pomohou. Postup přitom není vůbec složitý. Okurky připravíte do zavařovacích sklenic klasicky podle rodinného receptu, případně podle receptu z internetu. Až to budete mít hotové, připravte si pár věcí:

  • velkou nádobu,
  • teploměr,
  • vodu o teplotě 40°C.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…