Když chcete zajímavou italskou večeři, zkuste netradiční špagetové jednohubky

Když se řekne jednohubky, tak si každý představí nakrájený rohlík s pomazánkou, na kterém je šunka nebo sýr. Nejde ale o jedinou možnost, jak takové jídlo může vypadat. A také neplatí, že by bylo spojeno jenom s malým občerstvením. Jasně to potvrzuje toto zajímavé jídlo, které nese označení špagetové jednohubky. Je možností, jak zkusit zajímavý italský recept, který si budete moci dát k večeři, nebo třeba k obědu. A podobně jako u klasických jednohubek, tak i tady klademe důraz na to, aby byla příprava co nejjednodušší.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Rozhodli jste se, že špagetové jednohubky skutečně vyzkoušíte? Pokud ano, je třeba vědět, jaké ingredience budete za tímto účelem potřebovat. Na recept můžete pohlížet jako na zajímavé italské jídlo vycházející z oblíbené boloňské klasiky, díky čemuž také víte, jak si ho jednoduše připravit. Aby to bylo možné, je nutné mít:

  • 500 gramů špaget
  • 500 gramů boloňského ragú
  • 250 gramů parmezánu
  • Olivový olej

Nejprve uvařte špagety

Jak správně uvařit špagety, to obvykle zjistíte podle toho, co je uvedeno na jejich obalu. Pravdou je samozřejmě to, že to není nijak složité a dá se říci, že by to měl zvládnout každý. My doporučíme vyndat je zhruba minutu před koncem doporučení přípravy, aby byly opravdu spíše na skus, než aby byly rozvařené. Po přecezení je propláchněte studenou vodou. Tím je i ochladíte. Také je promíchejte s olivovým olejem, který jim dodá chuť a eliminuje lepení.

Čtěte také: Máte chuť na známou italskou pochoutku? Potom zkuste novinku! Je tu chutná domácí pizza z toustového chleba. Připravíte ji na plechu a zasytíte celou rodinu

Připravte formu na muffiny

Právě v ní se budou špagetové jednohubky dělat. Základem jsou právě uvařené špagety, kterými každou z jednotlivých forem naplňte tak, aby ve středu byl menší důlek. Do něho následně přijde boloňské ragú. Pamatujte na to, že to pravé je z hovězího masa a protlaku. Nemělo by se jednat o nijak výrazně tekutou směs, stejně jako by nemělo jít jenom o klasické maso. Do každé formy se špagetou trochu ragú dejte.

Následovat by měl také sýre. Ideální je zmíněný parmezán, nebo jeho jiná alternativa. Ten samozřejmě nastrouhejte a potom nezapomínejte špagetové jednohubky posypat. Tím máte veškeré nezbytné přípravy v podstatě u konce.

Dejte zapéci do trouby

Nyní se špagetové jednohubky chýlí ke konci. Poslední fáze je spojena s pečením. Jelikož vše je už tepelně opracováno, tak je třeba hlavně rozpustit sýr a propojit všechny jednotlivé ingredience. Ideální je standardní teplota okolo 180 stupňů. Trouba by měla být samozřejmě rozehřátá. Jídlo do ní vložte na dobu 20 – 30 minut. Déle ne, jelikož by se mohlo vysoušet. Potom vyndejte a můžete podávat.