David Hampl
28 března, 2019

Když vás takzvaně honí mlsná, tak můžete sáhnout po cukrovince z obchodu, nebo si můžete něco upéct. Mnoho lidí si myslí, že pečení je na dlouho a tak raději zvolí možnost číslo jedna. My ale musíme říci, že pečení může být i rychlé. A to v případě tohoto koláče. Jeho unikátem je totiž to, že je to takzvaný nepečený koláč. To znamená, že pro přípravu není třeba zapínat troubu. Už to směřuje k tomu, že jeho realizace bude velmi jednoduchá. Pokud nevěříte, je tu ideální chvíle na jeho vyzkoušení.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Je pravdou, že jednu cukrovinku doma přece jenom mít musíte. A to čokoládové sušenky. Ty však nejezte samotné, jelikož je na místě použít je právě k přípravě daného koláče. Aby byl chutný, je třeba dodržet správný seznam a také poměr surovin. To jsou ony:

  • 750 mililitrů mléka
  • 350 mililitrů smetany
  • 230 gramů tvarohu
  • 30 gramů cukru
  • 6 lžic másla
  • 2 čokoládové pudinky
  • 1 balení čokoládových sušenek
  • 0,5 čokolády

Nejprve vypracujte těsto. A to ze sušenek a také máslo

Jak na těsto, když v receptu není žádná mouka? Tu zde nahrazují sušenky. Ty už jsou upečené a proto se jedná o nepečený koláč. Sušenky rozdrťte, ideálně v mixéru. Čím jemnější konzistenci vytvoříte, tím lépe. Následně k nim přidejte máslo a vytvarujte z nich jednotní těsto. Když je těsto hotové, můžete ho opatrně umístit na dno zapékací misky. Nebojte se přitlačit, aby bylo těsto po celé ploše. Také se snažte o rovnoměrnost, pokud jde o samotnou výšku. Následně misku i z těstem dejte do lednici, kde vše necháte tuhnout. Ideálně po dobu, kdy budete chystat ostatní suroviny.

Připravte si samotnou tvarohovou náplň

Jakmile těsto takzvaně tuhne v lednici, je na místě nachystat si také tvarohovou náplň. Už podle názvu je tedy jasné, že základem má být právě tvaroh, který bude vyšlehaný s cukrem a také se smetanou. Vzniknout by měla hladká, lehce hustí konzistence. Jakmile je hotová, měla by i ta skončit v lednici, kde by se měla chladit. To proto, že ještě více ztuhne, což je pro požadovaný výsledek správná volba.

Nezapomínejte také na pudinkovou náplň

Nyní přichází řada na samotnou pudinkovou náplň. Aby byl tento nepečený koláč ze sušenek na přípravu co možná nejjednodušší, tak je na místě použít pudink v sáčku. Zde se nemusíme o jeho přípravě nijak rozepisovat, jelikož vše potřebné je shrnuto na jeho obalu. Pudink tak uvaříte přesně podle návodu. Následně ho nechte také ochladit, a to buď při pokojové teplotě, nebo ho můžete také umístit v lednici. Když je vše chlazené, můžete se pustit do finální fáze.

Svému koláči dáte finální podobu

Jakmile je vše připraveno, už můžete svůj domácí koláč finalizovat. To znamená, že vezmete mísu s těstem a na ní přidáte polovinu tvarohového krému. Ten rozetřete do jedné rovnoměrné vrstvy. Následuje vrstva pudinku, který opatrně rozetřete na tuto tvarohovou vrstvu. I tady se samozřejmě snažte o celkovou rovnoměrnost. Následně by měla přijít opět vrstva tvarohu. Fáze finální je spojena s tím, že už pouze celý koláč jenom ozdobíte nasekanou čokoládou. Poté stačí uříznout porci a ochutnat. Uvidíte, že vás svou chutí velmi zaujme.

Sdílejte článek