David Hampl
4 prosince, 2018

Když vás honí mlsná, je na místě připravit si nějakou zajímavou pochoutku a také dobrůtku. Pokud už máte dost sladkých jídel a buchet, které děláte stále dokola, je na místě zkusit nějakou novinku. Máme na mysli dort Philadelphia, který rozhodně zaujme jak tím, jak chutná, ale i tím, co se do něho používá. Svůj název totiž dostal právě podle smetanového sýru Philadelphia, který do daného dortu rozhodně patří.

Co budete na dort Philadelphia potřebovat?

Jednu ingredienci jsme vám už představili. Není ale jediná, jelikož je třeba mít k dispozici i několik dalších, bez kterých to nepůjde. Jakmile je však máte, můžete si být jisti, že dort Philadelphia bude chutnat přesně tak, jak by chutnat měl. Pokud se podíváme na to, jak by to mělo být konkrétně, tak musíme jasně říci, že bude chutnat dokonale. Proto mějte připraveno toto:

  • 1 balíček sýru Philadelphia
  • 200 gramů smetany
  • 150 gramů másla
  • 150 gramů sušenek
  • 100 gramů mléční čokolády
  • 100 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů cukru
  • 5 plátků želatiny

Nejprve sušenkové těsto

Unikátem je to, že dort Philadelphia nevyužívá klasickou mouku. Ale těsto je používáno. A to takové, že se na jeho tvorbu připraví sušenky. Ty je třeba nejprve důkladně nadrtit. Potom je nutné rozpustit máslo, se kterým se smíchají. V tu chvíli vznikne také ona požadovaná konzistence, která je základ receptu. Jakmile těsto máte, je možné ho vložit do spodu dortové formy, kde se bude tento dezert připravovat.

Připravte si krém

Jakmile je těsto hotové, budete na dort Philadelphia potřebovat také krém. Ani jeho příprava není nijak složitá. V podstatě přidáte do hrnce smetanu, stejně jako želatinu, ale i cukr a daný netradiční sýr. Vše se snažte míchat až šlehat, aby bylo dosaženo dokonalé vláčné a spojené konzistence. Jakmile je krém hotoví, rozdělte ho do dvou hrnců. V jedné byste měli rozpustit čokoládu mléčnou, v druhé tu bílou. Díky tomu vznikne dvojice krémů odlišných barev.

Dokončení dortu

Jakmile máte dva krémy, již můžete začít s finalizací dortu. A to tak, že daný krém na těsto ze sušenek nalijete. Doporučujeme nalévat zároveň oba dva krémy po celé části dortové formy. To proto, že se krémy zajímavě spojí, což bude mít dokonalý vliv hlavně na výsledek toho, jak bude dort Philadelphia. Potom už stačí dort vložit na několik hodin do lednice, dokud nebude dokonale studený. Jakmile se tak stane, už ho můžete vyndat, nakrájet a poprvé ochutnat.

Sdílejte článek