Kefírová buchta s citronovou polevou, která se skvěle hodí pro návštěvy

Máte na víkend naplánovanou návštěvu? Pokud ano a chcete jim dát na talíř něco ze svého kuchařského umění, vyzkoušejte tento recept. Jde o buchtu z kefíru, kterou doplníte citronovou polevou. Přidat můžete také posypky nebo kousky čokolády podle vlastních preferencí. Recept je velmi jednoduchý a nepotřebujete ani příliš mnoho ingrediencí, takže si buchtu můžete připravit kdykoli jen budete mít chuť a náladu. Navíc je velmi rychlý, takže vám nezabere ani mnoho času.

Jakmile se vám nahlásí nečekaná návštěva a nemáte pro nic k jídlu, můžete připravit tento úžasně jednoduchý a rychlý dezert, který je zaručeně potěší. Buchtu můžete ozdobit čímkoli, jen budete chtít. A pokud jste fanoušky kefíru, tak si jí zaručeně vychutnáte. Během chvilky získáte velmi jemný dezert, který se rozplývá na jazyku a skvěle se hodí ke kávě nebo čaji.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Jak jsme již řekli, nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí a prakticky všechny z nich máte zajisté doma i v tuto chvíli. Připravte si:

Čtěte také: Skvělý recept na zácpu a zažívání ze čtyř ingrediencí

  • 250 ml kefíru
  • 250 g cukr moučky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 polévkovou lžíci kakaa
  • 1 ks vejce
  • 1 polévkovou lžíci jedlé sody
  • 9 polévkových lžic oleje

Jediné, co možná nemáte doma, je kefír. Ten ale velmi snadno a poměrně levně seženete v každých potravinách. Ostatní suroviny jsou zcela základní a jistě je používáte v kuchyni téměř každý den.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

Je to velmi jednoduché. Vezměte všechny suroviny na těsto a smíchejte je dohromady. Nejlepší je, když nejdříve smícháte sypké suroviny a poté mokré suroviny. Následně dejte vše dohromady a vytvořte homogenní těsto. Vezměte si plech nebo formu na pečení na rovnoměrně do ní rozprostřete připravené těsto. Troubu předehřejte na 160 stupňů a pečte po dobu 20 – 30 minut, dokud těsto nebude hotové.

Těsto zkontrolujte klasickým způsobem s použití špejle nebo párátka. Pokud se na dřevo těsto nelepí, je hotové a můžete ho vyndat z trouby. Nechte ho vychladnout a poté vyndejte z plechu nebo formy. Citronovou šťávu vyšlehejte s cukr moučkou do hladké konzistence a rozetřete ji na připravenou buchtu. Dezert získá trochu nakyslou chuť, takže nebude klasicky sladký, ale na jazyku to vytvoří velmi příjemnou chuť. Množství citronové šťávy záleží na tom, jak velká vaše buchta vyšla. Použijte ji proto podle potřeby. Přejeme hodně štěstí do dobrou chuť!