Kinder milk jako dezert, který si užije každé dítě

Kinder tyčinka je velmi oblíbenou sladkostí pro všechny děti a mnoho dospělých. Máme pro vás skvělou zprávu. Můžete si doma připravit alternativu k této malé tyčince. Připravte si doma dezert na celý plech, který bude chutnat úplně stejně jako sladká tyčinka z vašeho dětství. Není nic lepšího než dezert, který vám připomene své dětství. A s tímhle receptem to zvládnete snadno.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto dezertu potřebujete na první pohled hodně ingrediencí, ale ničeho se nebojte. Potřebujete jen těsto, krém a polevu. Není to náročnější než jiné dezerty s krémem, a proto ho zaručeně zvládnete. Poradíme vám, jak tuto jedinečnou pochoutku připravit. Na těsto potřebujete:

  • margarín (máslo) – 5 dkg,
  • cukr – 20 dkg,
  • med – 2 lžíce,
  • hladká mouka – 40 dkg,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • neslazený kakaový prášek – 2 lžíce,
  • vejce – 2 ks.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Jak na letní bublaninu se sezónním ovocem

  • smetanový pudink – 3 balíčky,
  • mouka – 1 lžíce,
  • mléko – 6 dl,
  • moučkový cukr – 20 dkg,
  • zakysaná smetana – 2 dl,
  • máslo – 20 dkg.

Ingredience na polevu:

  • hořká čokoláda – 15 dkg,
  • olej – 1 lžíce.

Pracovní postup

Výjimečně začněte krémem. Pudink, mouku, 10 dkg cukru a mléko uvařte, dokud směs nezhoustne. Odstraňte z ohně a promíchejte se zakysanou smetanou, dokud krém nebude hladký. Máslo smíchejte s 10 dkg cukru do pěny. Krém nechte zcela vychladnout a potom ho smíchejte s máslem. Na těsto smíchejte med, moučkový cukr a máslo. Smíchejte nad párou. Smíchejte mouku, jedlou sodu a kakao. Přidejte vejce a zadělejte na těsto. Potom ho rozdělte na dvě části.

Těsto vyválejte na pečicí papír o velikosti 30×30 cm. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 8-10 minut na horkovzdušný program. Po upečení je nechte vychladnout. Otočte, sundejte papír a naplňte krémem. Mléčné řezy poskládejte na sebe a vršek potřete rozpuštěnou čokoládou. Vložte minimálně na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Až budete dezert krájet, nezapomeňte ponořit nůž ho horké vody. Uvidíte, že každý kousek bude naprosto dokonalý. Dobrou chuť!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com