Klasické volské oko umí každý, ale co ho připravit jemné jako obláček!

Tak toto volské oko je vskutku netradiční. Co si budeme povídat, volské oko umí připravit každý, není na tom také nic těžkého, ale co si tento tradiční pokrm nějak ozvláštnit? Tento recept je vskutku fascinující! Jde o pečená volská oka, která jsou jemná jako obláčky. Budou se Vám na jazyku rozpouštět!

Co budete potřebovat?

  • 4 velké vejce
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
  • 100 g šunky, nadrobno nakrájenou
  • 3 PL čerstvé pažitky, najemno nasekané, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 230°C a plech si vyložte pečícím papírem.
  2. Oddělte vaječné bílky a vaječné žloutky.
  3. Vaječné bílky si osolte, opepřete a vyšlehejte. Měl by Vám vzniknout bílý sníh.
  4. Sníh poté opatrně smíchejte s parmezánem, šunkou a pažitkou.
  5. Na plechu si vytvořte bochánky z připravené směsi. Do každého bochánku nezapomeňte vytvořit menší důlek.
  6. Pečte cca 3 minuty.
  7. Poté vyndejte a opatrně přidejte do středu každého bochánku vaječný žloutek.
  8. Nezapomeňte osolit a opepřit.
  9. Pečte cca další 3 minuty, nebo dle toho, jak Vám chutná žloutek připravený.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Chcete si upéct chutný bagel zcela bez vajec a jenom s několika surovinami? Podívejte se, jak to může být snadné. Tento recept si zaručeně oblíbíte