Krásné a nadýchané koblihy připravíte doma během chvilky!

Domácí koblihy jsou vždy nadýchané, měkké a velmi jemné. Musíte mít ale správný recept, podle kterého můžete postupovat. Velmi jednoduchý recept vám přinese vynikající koblihy, na kterých si s rodinou pochutnáte u snídaně i svačiny. Postup je neuvěřitelně snadný a na výrobu téměř nic nepotřebujete. Tyto koblihy musíte vyzkoušet. Potěšíte celou rodinu i sebe a nestrávíte v kuchyni více času, než musíte. Navíc tento recept zvládne i naprostý začátečník. Jdeme na to!

Co budete potřebovat?

To, co použijete na ozdobu je pouze na vás. Můžete klidně zapojit do procesu i děti a nechat je, aby koblihy ozdobili podle svého. Poradíme vám, co na ozdobu můžete použít. Nejdůležitější jsou suroviny na samotné koblihy. Potřebujete:

  • pšeničná mouka – 400 gramů,
  • čerstvé droždí – 10 gramů,
  • voda – 60 ml,
  • vanilkový cukr – 8 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • cukr krystal – 1 lžíce,
  • sůl – 1 lžička,
  • mléko – 100 ml,
  • máslo – 50 gramů.

Ingredience na ozdobu:

Čtěte také: Recept na nejlepší moučník k odpolednímu čaji! Tuhle sladkost si zamilujete

  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • čokoláda,
  • moučkový cukr.
zinoti.lt

Pracovní postup

Do hluboké mísy nasypte mouku. Uprostřed mouky udělejte důlek, přidejte droždí a teplou vodu. Vidličkou promíchejte droždí s vodou. Přidejte vanilkový cukr, rozšlehejte vejce a přidejte cukr. Poté těsto promíchejte stěrkou. Těsto osolte, přidejte mléko a všechno důkladně promíchejte. Poté rukama vypracujte hladké těsto. Přidejte měkké máslo a znovu vypracujte rukama. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a látkovou utěrkou. Takto nechte těsto hodinu odpočívat.

zinoti.lt

Pracovní plochu zasypte moukou a vyválejte těsto. Vykrajovátkem nebo sklenicí vykrajujte kolečka. Uprostřed udělejte malý otvor. Připravená kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zakryjte látkovou utěrkou. Nechte 15 minut odpočívat. Horní část potřete rozšlehaným žloutkem. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 20 minut. Velkou výhodou tohoto receptu je, že nemusíte koblihy smažit. Nebudou díky tomu mastné ani tučné. Dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt