Kuřecí prsa ve vaječném obalu: rychlá večeře pro všední dny

Kuřecí maso patří mezi nejvděčnější, protože se rychle připravuje, je nadmíru jemné a chutná dospělým i dětem, k tomu nabízí nesčetně variant pro různé úpravy. Kuřecí maso se může vařit, smažit, péct nebo grilovat. Ještě snadněji se připravují kuřecí prsa, která patří mezi nejlepší kousky, byť mohou někteří namítnout, že jsou suchá nebo dokonce tvrdá. To se s tímto receptem rozhodně nestane, protože vaječná směs je udrží hedvábně jemná a delikátně chutná. Jak připravovat kuřecí prsa ve vaječném obalu?

Ingredience

Co si musíte na tento recept nachystat? Připravte si:

  • kuřecí prsa bez kosti – 2 ks
  • česnek – 2 stroužky
  • vejce – 3 ks
  • sůl – dle chuti
  • oblíbené koření (čerstvé nebo sušené) – dle chuti
  • škrob – 2 lžíce
  • olej – na smažení
  • čerstvé bylinky – na ozdobení

Postup přípravy

Začít se musí samozřejmě nákupem masa, vhodnější je vybírat od prověřených dodavatelů nebo řezníků. Kuřecí prsa se mohou prodávat též pod názvem filety. Můžete si také zakoupit kuře celé a naporcovat si jej doma, jedná se o levnější variantu, k tomu si lze ostatní části zamrazit na pozdější použití.

Čtěte také: Domácí pizza hotová za 10 minut bude velký rodinný hit!

Kuřecí prsa omyjte, odstraňte blanky, tuk nebo jiné nečistoty. Poté je nakrájejte na prkénku ostrým nožem na tenčí nudličky. Přikryjte folií nebo igelitovým sáčkem a jemně naklepejte pomocí paličky. Osolte a dochuťte pepřem nebo jiným oblíbeným kořením (hodí se mletá nebo pálivá paprika, oregano, bazalka nebo kopr). Maso vložte do misky.

Vezměte vajíčka a do další misky oddělte bílky. Naopak žloutky přidejte k okořeněnému masu, dobře vmíchejte, přikryjte potravinovou folií a dejte na půl hodiny odležet do chladu. Marinování tímto způsobem zajistí výtečnou chuť masa, současně zajistí, že bude delikátně křehké uvnitř.

Do misky s masem přisypejte škrob a dobře promíchejte. Bílky vymíchejte do tuha. V pánvičce rozpalte olej, pomocí vidličky namáčejte jednotlivé kousky ve vyšlehaných bílcích a okamžitě opékejte z obou stran do zlatova. Hned po dosmažení můžete podávat s bramborami, bramborovou nebo dýňovou kaší, případně s čerstvým pečivem.

Zdroj: deliciousrecipesone.com