Lahodné jídlo jen z několika surovin? Ano, jde to!

Bramborové placky, které jsou naplněné vašimi oblíbenými surovinami. Je to velmi jednoduché, a navíc chutné jídlo, které máte připravené hned a vychutnat si ho můžete pokaždé jinak. Co k takovému vaření budete potřebovat?

Množství si můžete určit sami

Základní recept je následující. Budete si ale moci sami udělat hustotu bramborových placek podle sebe, jak jste zvyklí. Na přípravu budete potřebovat:

  • 3 brambory
  • 2 vejce
  • 100 g lančmítu
  • 100 g sýru
  • Sůl, pepř, koření

Množství surovin a výsledného jídla si zvolíte sami, protože čím více náplně do placek dáte, tím je budete mít chutnější. Brambory nejdříve nastrouhejte nahrubo, přidejte sůl a nechte pět minut stát. Objeví se škrobová voda, kterou musíte vylít. Vymačkejte brambory, aby z nich všechna vytekla. Do brambor přidejte vejce, osolte a opepřete podle chuti.

Čtěte také: Naučte se správně skladovat zelí. Může vydržet až do jara čerstvé a chutné

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Zkuste placky pokaždé jinak

Pokud si tento recept zamilujete, můžete placky dělat denně, ale pokaždé s jinou náplní nebo bylinkami. Do brambor můžete nakrájet nadrobno zeleninu nebo přidat aromatické bylinky. Existuje také hotové koření přímo na brambory. Zahřejte trochu oleje na pánvi a dejte dovnitř bramborové těsto. Smažte na mírném ohni, až bude jedna strana hotová, obraťte placku a stejnou dobu smažte i na druhé straně.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Většinou to trvá 2-3 minuty. Vezměte lančmít a nakrájejte ho na slabší plátky. Nakrájejte ji na nudličky a přidejte také nastrouhaný sýr. Na jednu stranu placky dejte lančmít, posypte sýrem a přikryjte druhou částí placky.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Poté smažte, dokud se sýr nebude roztékat. Můžete placky podávat s různými omáčkami, nebo si je dopřát i studené.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Jestliže nemáte přímo lančmít, můžete ji nahradit šunkou, klobásou, prostě čímkoli, co máte rádi. Pokud máte rádi houby, nebojte se přidat i je. Sýr můžete vyzkoušet nejen klasický eidam, ale také čedar nebo parmazán.

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua