Lahodný dezert, který jednoduše připravíte z korpusu a polevy. Potěší každou návštěvu -
Menu

Lahodný dezert, který jednoduše připravíte z korpusu a polevy. Potěší každou návštěvu

· 30 g kakaa

· kypřicí prášek na pečení

· malý šálek instantní kávy

Na polevu:

· 500 ml smetany ke šlehání

· 300 g mléčné čokolády

Jak postupovat při tvorbě kávového dezertu?

Snažte se skutečně dodržovat recept krok po kroku, abyste ani jednu surovinu nevynechali a docílili krásně nadýchaného korpusu. Nejdříve se pusťte do vajec a cukru. Obě složky společně vyšlehejte do tuhé pěny. Jakmile získáte tu správnou konzistenci, přidejte olej, mléko, prosetou mouku, kakao, špetku soli a kypřicí prášek do pečiva. Vyšlehejte v jednotnou, hladkou hmotu a nalijte těsto do vymazané a vysypané formy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Čas je pouze orientační, jakmile uplyne potřebná doba, je dobré nejdříve těsto zkusit pomocí párátka nebo špejle. Zapíchněte jej do středu korpusu a pokud se povrch párátka nebude lepit a táhnout, těsto je dostatečně upečené. Nyní si uvařte šálek instantní kávy a přelijte s ním upečený korpus. Než vám korpus vychladne, je ideální čas na přípravu krému. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky – když obrátíte misku, šlehačka by se měla držet. Vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a naneste na vychladnutý korpus. Teď už zbývá jen čekat, než poleva dostatečně zatuhne a můžete servírovat.

1
2
RECEPTY

Milujete hranolky a sýr? Pak musíte vyzkoušet náš recept!

Možná jste se do dnešního dne spoléhali na mražené hranolky z obchoďáku, které pro případ nouze čekají na dně vašeho mrazáku.…
RECEPTY

Recept na sýrové tyčinky, které si vaše rodina zamiluje

Také vy a vaše rodina ráda něco přikusuje? Ať už se díváte na televizi nebo jste si pozvali domů vaše…
RECEPTY

Jak na arašídový dort? Vyzkoušejte některý z těchto 4 receptů

Ačkoliv jsou arašídy považovány za ořechy, není tomu tak. Podzemnice olejná, rostlina, na níž rostou, se řadí do čeledi bobovitých.…
RECEPTY

Palačinky, skrze něž neproteče žádná náplň. Trik spočívá ve správných…

Každá palačinka je svým způsobem umělecké dílo a snad neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. A když ještě přidáte med…
RECEPTY

Německý národní klenot, který naleznete na každé oslavě. Pro milovníky…

Jste-li milovníky máku a tvarohu, pak je tento dezert přesně pro vás. Jedná se o makový zákusek, který je již…
RECEPTY

Vytvořte si zásoby dýně na zimu. Tento jednoduchý způsob konzervace…

Vaření a pečení ze sezónních potravin je velice populární a k podzimnímu období neodmyslitelně patří dýně. Můžete z ní připravit…