Lahůdka všech lahůdek: vepřová krkovička pečená se zelím. Na téhle dobrotě si pochutnáte i vy!

Vepřová krkovička pečená se zelím u nás doma pokaždé sklidí obrovský úspěch. Když mám chuť připravit rodině něco složitějšího a časově náročnějšího k obědu, pokaždé vsadím na tenhle recept. Je sice pravda, že jeho přípravou strávím v kuchyni několik hodin, výsledná chuť a pohled na spokojeně mlaskající rodinu u stolu mi za veškerou námahu stojí.

Vepřová krkovička pečená se zelím už je taková klasika, která nemůže nikoho urazit. Dokonale propečené vepřové masíčko, které se doslova rozplývá na jazyku, úžasně kontrastuje s kyselým zelím a obě suroviny společně vytváří naprosto báječnou harmonii. Také se vám při pouhé představě sbíhají sliny? Mě rozhodně!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • 1 kg kysaného zelí
  • 1 velkou cibuli
  • 1 velkou červenou papriku
  • vepřový vývar
  • 2-3 polévkové lžíce oleje
  • sušený česnek
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřovou krkovičku nakrojte na několik dílů, ale dejte si pozor, abyste maso neprořízli.
  2. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Cibuli nakrájejte na plátky a naskládejte ji do jednotlivých zářezů.
  4. Na dno pekáče dejte 1 polévkovou lžíci oleje a 1/2 propláchnutého zelí zelí.
  5. Zalijte vepřovým vývarem.
  6. Druhou třetinu zelí navrstvěte do zářezů v mase.
  7. Maso vložte do pekáče a navrstvěte na něho poslední 1/3 zelí.
  8. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte na 200 °C cca 2 hodiny.

Vepřová krkovička pečená se zelím určitě osloví i vás!

Čtěte také: Hledáte svého vysněného partnera? Zde jsou typy můžů, kterým byste se měli obloukem vyhnout!