Lehký máslový krém je úžasný na nejrůznější dezerty

Krémy na dezertech bývají často velmi těžké a husté. To je také důvod, proč je mnoho lidí vůbec nejí. Naštěstí existují i recepty na lehké a chutné krémy, které můžete použít na mnoha domácích dezertech. Jestli chcete své rodině připravit cupcake, dort nebo košíčky, měli byste znát tento recept na máslový krém. Něco tak jemného jste ještě zaručeně nejedli.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto krému potřebujete jen tři ingredience. Nic jiného nepotřebujete. Jestli nechcete mít krém s čokoládovo-oříškovou příchutí, můžete dokonce jednu z nich vynechat. Potom vám zůstanou jen dvě suroviny, ze kterých snadno vytvoříte vynikající, levný a velmi nadýchaný krém. Není nic jednoduššího, než si připravit máslový krém. Mnoho lidí si myslí, že je to těžké, ale není to pravda. Dnes vám to dokážeme. Na výrobu potřebujete:

  • máslo – 500 gramů
  • kondenzované mléko – 400 gramů
  • krém Nutella – 3 lžíce
shutterstock.com

Pracovní postup

Do (dostatečně velké) mísy vložte máslo. Použijte ruční mixér a pusťte se do práce. Šlehání bude trvat asi 10 minut. Musíte pokračovat, dokud nebude máslo dokonale bílé. Za stálého míchání přidejte kondenzované mléko. Použít můžete klasické nebo předvařené kondenzované mléko. V tomto bodu můžete skončit nebo přidat další příchuť podle potřeby. My jsme přidali pár lžic Nutelly pro čokoládovou a oříškovou chuť. Vše důkladně prošlehejte, aby se Nutella spojila se zbytkem.

Čtěte také: Recept na tradiční nudle jako od babičky. Děti budou nadšené!

Krém nakonec můžete přesunout do cukrářského sáčku a použít na dezerty všeho druhu. Jestli ho potřebujete skladovat, zakryjte misku potravinářskou fólií a vložte ji do lednice. Tento krém můžete použít na domácí dorty, košíčky nebo dokonce jako náplň mezi sušenky. Jednoduše ho můžete využít, jak budete zrovna potřebovat. Navíc si jeho chuť můžete vždy přizpůsobit podle toho, jaké chuti zrovna budete chtít docílit. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt