Jak na letní bublaninu se sezónním ovocem

Je víkend a vám se po obědě sbíhají sliny na něco sladkého? Proč si nedopřát chutný dezert pro celou rodinu, který stihnete připravit do pár minut a budete mít jistotu, že si jej zamiluje doslova celá rodina? Tento ovocný koláček je skutečnou lahůdkou a budete potřebovat jen pár základních surovin a k tomu prakticky jakékoliv sezónní ovoce, které si můžete nasbírat na zahrádce.

Co budete potřebovat?

  • 2 šálky mouky
  • ½ sklenice oleje
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa

Na tvarohovou vrstvu:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 0,5 hrnku cukru
  • 2 lžíce mouky
  • Hrst oblíbeného ovoce
  • Špetka soli

Jak postupovat?

Nejprve si nachystáme tvarohovou směs. Vezměte si větší misku a do té dejte tvaroh, smetanu a také vejce. Vše společně prošlehejte a vznikne vám hezky tekutá směs. Následně ji ochuťte cukrem a špetkou solí.

Čtěte také: Výtečný makový a ořechový závin: tradiční chuť v každém soustu

https://www.grazynkagotuje.pl/

V druhé misce si prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Postupně k sypkým částem přidávejte vejce, mléko i olej, dokud se nevytvoří homogenní těsto spíše tekutější konzistence.

https://www.grazynkagotuje.pl/

Připravte si plech o rozměrech 28 x 38 cm a vyložte jej pečicím papírem nebo vymažte a vysypte moukou. Kakaové těsto rovnoměrně nalijte na plech a pomocí lžíce poté na povrch pokládejte tvarohovou směs. Je jedno, jak ji rozprostřete, ale ideálně rovnoměrně, aby se vše dobře propeklo. Na závěr si vezměte sezónní ovoce a jemně jej obalte v mouce. Poté jím posypte povrch obou těst a plech může jít do trouby. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 30 minut.

https://www.grazynkagotuje.pl/

Jak servírovat?

Po dopečení nechte koláč dobře vychladnout. Pokud byste servírovali ještě horký, rozpadal by se. Jakmile bude dostatečně vychladlý, můžete kousek ukrojit a servírovat na talíř. Je skvělé doplnit jej lžičkou vyšlehané smetany nebo třeba kopečkem zmrzliny. Skvěle se hodí pro letní osvěžení, protože je to velmi lehký koláček.

ZDROJ: grazynkagotuje.pl