David Hampl
23 listopadu, 2022
, ,

Sladké kokosové sušenky s marmeládou nejsou nic jiného, než linecké cukroví. Díky máslu a rozmixovaným kokosovým vločkám získáte jedinečnou chuť i strukturu, která chutná téměř každému. Z dnešního receptu můžete připravit 20 ks lineckého cukroví a vychutnat si klasickou chuť Vánoc kdykoli budete chtít. Rozhodně je nemusíte jíst jen na Vánoce!

https://elawkuchni.pl/

Co budete potřebovat?

Na přípravu kokosových sušenek si připravte 130 gramů másla, 100 gramů moučkového cukru, 1 vejce, 250 gramů mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru a 50 gramů kokosových vloček. Na dochucení budete potřebovat moučkový cukr na posypání a marmeládu nebo džem vlastního výběru, např. rybízovou. Nezapomeňte na kulatou (nebo jinou) formu na cukroví nebo sklenici na vykrajování.

https://elawkuchni.pl/

Pracovní postup

Kokosové vločky rozmixujte v mixéru nebo mlýnku na kávu. Nesmíte získat úplný prášek. Mouku smíchejte s mletým kokosem, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Máslo o pokojové teplotě vyšlehejte s moučkovým cukrem. Potom přidejte vejce a 2-3 lžíce mouky, aby směs zhoustla. Na ples vysypte zbytek mouky, uprostřed mouky udělejte důlek a připravenou směs do mouky přidejte.

Těsto musíte vypracovat rychle, zabalit do fólie a nechat asi hodinu odležet v lednici. Po uplynutí této doby těsto rozválejte na desce poprášené moukou. Musí mít tloušťku asi 3 mm. Vykrojte kolečka nebo jiné tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Měli byste získat asi 40 koleček. V polovině koleček uprostřed vykrojte malou hvězdičku nebo jiný tvar.

https://elawkuchni.pl/

Zdobení je největší zábava pro děti

Všechna kolečka z těsta upečte v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu 10-12 minut nebo do zlatova. Po upečení je nechte vychladnout. Potom můžete spojit celá a vykrojená kolečka dohromady pomocí marmelády nebo džemu. To bude zaručeně práce pro vaše děti nebo vnoučata. Zapojte je do práce, protože potom jim bude více chutnat. Nakonec cukroví (sušenky) zasypte moučkovým cukrem a vychutnejte si sladký výsledek. Dobrou chuť!

Zdroj: elawkuchni.pl

Sdílejte článek