Marinované brambory po italsku: Jejich vůně k Vám přivolá všechny sousedy! Nejlepší je, že je vůbec nemusíte loupat!

Během sezóny mladých brambůrků by bylo hříchem nepřipravit si je alespoň jednou týdně. Takové brambory výborně chutnají i samotné, osolené a s máslem. No ještě lépe budou upečené na voňavém česneku a víně!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 kg nových brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL citronové kůry
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 PL slunečnicového oleje
  • 50 g másla
  • 1 svazek petrželky
  • špetku rozmarýnu
  • špetku oregana
  • špetku pepře
  • sůl dle chuti

Jak na to?

Nove brambůrky není třeba loupat, stačí je pouze umýt a drsnou částí houbičky na čištění nádobí trochu promnout. Takto umyté brambůrky pokrájejte na středně velké kousky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Petrželku si nasekejte na drobno, smíchejte s oreganem, rozmarýnem a citrónovou kůrou, přidejte bílé víno, olej a protlačte česnek. Na závěr přisypte sůl a pepř a důkladně promíchejte. Potom po částech do směsi sypte brambory, které v ní dobře vykoupejte, přeložte na pekáč a na závěr na vrch brambůrků přidejte nakrájené máslo.

Čtěte také: Tento jednoduchý trik Vám pomůže odstranit černé tečky už za pár minut!

Brambory pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut a vedle pečení postupně přilévejte zbývající marinádu z vína, česneku a bylinek.

Přejeme dobrou chuť!