David Hampl
29 listopadu, 2018

Chleba je dnes jedním ze základních druhů pečiva a najdete ho v podstatě v každém obchodě. Co je dobré nezapomínat, to je rozhodně také fakt, že chleba je možné nejenom klasicky namazat a položit na něj šunku a sýr. Jestliže dané věci máte doma a chcete si opravdu pochutnat na něčem velmi dobrém, potom zkuste náš tip.  Top na pečený bochník se šunkou a sýrem, který budete pro jeho chuť stoprocentně milovat.

Co na něj potřebujete?

Jelikož se jedná o chutnější alternativu klasického receptu, tak si můžete být jisti tím, že na něho nebudete potřebovat nic extra. Většinou jde o věci, které najdete ve své lednici, nebo ve spíži. Základ receptu je jasná. Jedná se o:

  • 1 bochník kulatého chleba
  • 200 gramů plátkového sýra
  • 200 gramů salámu
  • Kečup a hořčice

Dále můžete přidat i jakoukoliv další zeleninu, kterou recept na pečený bochník se šunkou a sýrem zajímavě vylepšíte. Pokud se máme podívat konkrétněji, tak můžete využít klasické nebo čínské zelí, stejně jako chilli papričku, ale i cibuli nebo rajčata. Fantazii a vašim možnostem se meze nekladou.

Nejprve nachystejte chleba

Důvod, proč doporučujeme kulatý, nyní poznáte. Vaším jasným cílem by mělo být to, že z chleba odkrojíte menší horní část a začnete se dostávat dovnitř. Začnete tedy dlabat jeho střed, který nemusíte vyhazovat a ještě ho zužitkujete.

Vkládejte náplň

Jak na to? Jednoduše. Postupně do chleba vkládejte všechny jednotlivé ingredience, které máte na tento recept připravené. Ideální je vnitřek nejprve vyložit salámem a potom do něho vložte také plátky sýru. Následně už přichází řada na zeleninu, kterou nasypte na daný sýr a uzeninu tak, aby tvořila jenom malou vrstvu.

V danou chvíli je také doba proto, abyste zpět nasypaly vnitřní chlebové těsto. A to opět v menší vrstvě, na kterou dáte kečup a hořčici a opět další zeleninovou vrstvu. Vše následně zakončíte opět chlebovou náplní. Podle výšky chleba můžete udělat i několik jednotlivých vrstev.

Dejte do trouby

Následně je třeba na chleba položit i jeho horní část, tedy odříznutou část samotné kůrky. Jakmile máte, můžete si zapnout troubu, a to na 150 stupňů. Mezi tím, co se bude rozehřívat je třeba nachystaný bochník zabalit do alobalu. Když je trouba nachytaná, vložíte ho na plech a necháte ho péci. Optimální doba je zhruba 30 minut.

Jak podávat?

Snadno. Stačí ho jenom vyndat z trouby, sundat alobal a potom chleba nakrájet podobně jako krájíte dort. Tedy na trojúhelníky. Ty by měly být z obou stran uzavřeny těstem a v samotném středu se bude nacházet to nejdůležitější v podobě náplně.

Sdílejte článek