Máte chuť na domácí majonézu?

Lahodná domácí majonéza může být skvělým doplňkem nejen do salátů, ale také je součástí dipů. Smíchat ji můžete k oblíbeným kořením nebo zeleninou. Na internetu najdete mnoho receptů, jak si domácí majonézu udělat, některé jsou ale zbytečně složité. My vám ukážeme recept, který je jednoduchý a majonézu budete mít hotovou během chvilky.

Proč se vyplatí dělat si majonézu?

Měli jste někdy domácí majonézu? Nedá se absolutně srovnat s takovou, kterou koupíte v obchodě. Tam navíc máte na výběr z mnoha druhů, některé z nich dokonce neobsahují ani vejce. Mezi velkou výhodu dnešní receptu na majonézu je, že olej nemusí odkapávat, a to znamená, že se nebude srážet při samotném mixování.

Poté už stačí jen všechny ingredience vložit do mísy a zapnout mixér, který vám hodně usnadní práci. Je to velmi oblíbený recept, který není složitý, a nebudete zklamaní z výsledku. A co všechno budete k výrobě domácí majonézu potřebovat?

Čtěte také: Ebenové kostky: delikátní dezert, který si zamilují děti i dospělí

  • 2 vejce
  • 200 ml oleje
  • Lžičku hořčice
  • Lžíci citronové šťávy
  • Lžičku cukru
  • Sůl

Stačí jedno video a budete mistry ve výrobě majonézy

Video je opravdu udělané tak, aby ho pochopil každý. V jednoduchosti prostě stačí jen smíchat suroviny, kromě cukru, a začít mixovat mixérem. Nejdříve ho dejte na menší otáčky, až se suroviny spojí, můžete přidat. Vzniknout by měla hladká konzistence, která bude připomínat kupovanou majonézu. Až jako poslední krok přidejte lžičku cukru, jestli jednou rozmixujte a můžete podávat.

Majonéza se hodí především k domácím hranolkům nebo jako omáčka například k vepřovým nebo kuřecím játrům. Je oblíbená také jako dresink do zeleninových salátů, ale určitě si z ní můžete udělat také různé druhy pomazánek. Domácí majonéza bude mnohem chutnější než ta kupovaná, které obsahuje také různá dochucovadla nebo chemické látky, které nejsou hodné pro naše zdraví.