Máte chuť na kotlety se sýrovou náplní?

Máte chuť udělat si kotlety s pikantní sýrovou omáčkou? To jste na správném místě. Ukážeme vám recept, který si budete chtít dělat pořád dokola. Překvapte své přátelé tím, že jich připravíte tuto lahůdku. Co budete na její přípravu potřebovat?

Máte dost masových kuliček? Zkuste změnu!

Jestliže si chcete dopřát něco nového, neváhejte vyzkoušet tento recept. Na přípravu budete potřebovat:

  • 3 ks masa
  • 1 cibuli
  • 2 uvařené brambory
  • 1 rajče
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 100 g sýra
  • Koření, bylinky, sůl, pepř
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 stroužky česneku

Poté už stač pustit se do vaření. Maso dobře promíchejte se solí, pepřem a přidejte oblíbené bylinky podle chuti. Maso pak nechte chvílí marinovat. Cibuli si nakrájejte na kolečka, rajče podobně. Na plech si dejte pečící papír a rozložte na něj cibuli. Položte kousky naložené kotlety, které ještě potřete hořčicí.

Čtěte také: Vaflové rohlíčky s kondenzovaným mlékem podle receptu našich babiček

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Nakonec položte na maso rajčata. Na ta zase dejte nasekaný nebo prolisovaný česnek, znovu sůl a pepř.

Dejte zapéct do trouby a máte hotovo

Brambory si v hrnci uvařte ve slupce a potom nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte na ně rajčata. Na nastrouhané brambory dejte majonézu  nebo zakysanou smetanou a mezitím si ještě zapněte troubu na 180 stupňů.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Kotlety v ní pečte asi 40 minut, dokud nebude maso měkké. Ještě před koncem pečení můžete přidat nastrouhaný sýr, nejlépe výraznější chuti, například čedar nebo goudu.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Máte strach, že se vám maso připálí? Můžete plech zakrýt alobalem, a ten sundat 10-15 minut předtím, než bude maso hotové. Maso si pak můžete dát jen tak, nebo si k němu připravit zeleninový salát.

https://skarbnychka-retseptiv.com.ua/

Kotlety se dají také připravit na grilu a můžete tak potěšit i své přátele, kteří přijdou na návštěvu. Kromě kotlet ale můžete připravit i jiný druh masa, vhodná jsou také kuřecí prsa. U nich si ale dávejte pozor, aby nebyla vysušená.

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua