David Hampl
27 listopadu, 2018

Placky se dají dělat téměř ze všeho a jistě byste našli mnoho různých a také zajímavých variací. A jedny z nich jsou i tyto netradiční tvarohové placky se sýrem. Jestliže nechcete jíst něco, co je stále stejné a co v podstatě znáte, nebo vás láká název a chcete je jenom vyzkoušet, máte možnost. Podívejte se s námi na daný recept.

Co budete potřebovat?

Už název jídla, tedy tvarohové placky se sýrem celkem jasně ukazují na to, co bude hlavními surovinami. Lákadlem je rozhodně to, že jich není nijak moc a tak nebudete na nákupech trávit dlouhé hodiny. Také je velká pravděpodobnost toho, že většinu zmiňovaných surovin budete mít i doba, a tak můžete ihned začít. Bez čeho se neobejdete?

  • 250 gramů tvarohu
  • 150 gramů taveného sýra
  • 3 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • Sůl

Připravit těsto je hračkou

Jak je vidět, dané ingredience jsou zcela běžné a plyne z nich i to, že tyto tvarohové placky se sýrem jsou velmi jednoduché na přípravu. Začít je samozřejmě třeba s těstem na samotné placky, což rozhodně není nic komplikovaného. V podstatě platí, že je třeba všechny ingredience smíchat, což by mělo vytvořit hmotu, která se bude velmi dobře tvarovat a budou se z ní i snadno připravovat samotné placičky. Když si během přípravy vypomůžete kuchyňským robotem, budete mít těsto hotové dříve a navíc zcela bez námahy.

Placky se pečou

Pokud nemáte rádi nezdravou přípravu na oleji na pánvi, zaujme vás to, že tento recept bude spojený s využitím vaší trouby. Konkrétně s faktem, že dané placky bude třeba upéct. Jak na to? Je to jednoduché. Na plech si dejte pečicí papír a na něho postupně dávkujte vytvořené těsto. Potom už stačí jenom vložit do trouby, která bude vyhřátá na 190 stupňů. Doba pečení se pohybuje v rozmezí 35 – 45 minut, hlavně podle velikosti placek.

Nebojte se inovací

Pokud vám placka přijde až moc obyčejná, nebojte se ji něčím vylepšit. Může se jednat třeba o různé bylinky, stejně jako přijde vhod třeba i šunka. Vybranou ingredienci jednoduše přimícháte do samotného těsta.

Sdílejte článek