Máte doma sušenky a strouhaný kokos? Vyrobte si tento dezert!

Rolády jsou velmi oblíbené, a to nejen na Vánoce. Jakmile má přijet na návštěvu širší rodina nebo přátelé, potřebujete připravit nějakou roládu. Pochutná si na ní hodně lidí, není s ní příliš práce a skvěle chutná ke kávě. Navíc vypadá velmi hezky na talíři, protože na ní přesně vidíte linii zkrouceného těsta a vynikající náplň. Máte díky tomu větší chuť se do ní pustit a užít si sladkou chuť. Vyzkoušejte tuto roládu z kokosu a sušenek.

Co budete potřebovat?

Připravit si domácí roládu není vůbec náročné. Musíte si jen připravit všechno potřebné po ruce. V první řadě musíte mít doma ingredience na těsto, ale také na zvolenou náplň. V dnešním případě jde o kokosovou náplň. Podívejme se, co potřebujete na těsto:

  • mleté sušenky – 60 dkg,
  • moučkový cukr – 20 dkg,
  • kakaový prášek – 4 lžíce,
  • rum – podle chuti,
  • mléko – 4 dl.

Na krém:

Čtěte také: Recept na dokonalou omeletu získal přes 14 milionů zhlédnutí

  • máslo – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 30 dkg,
  • strouhaný kokos – 10 dkg,
  • strouhaný kokos na posypání desky – 7-8 dkg.

Pracovní postup

Sušenky namelte v kuchyňském robotu nebo mixéru. Přidejte do nich kakaový prášek a moučkový cukr. Do mléka přilijte rum nebo rumové aroma. Potom mléčnou směs postupně přidávejte do sušenkové hmoty, dokud nezískáte hmotu, kterou můžete snadno tvarovat. Těsto rozdělte na dvě stejné části. Na krém si smíchejte měkké máslo o pokojové teplotě s moučkovým cukrem a strouhaným kokosem. Jakmile budete mít připravené těsto i krém, můžete začít s kompletací rolády.

Pracovní plochu nebo vál si důkladně posypte strouhaným kokosem. Jednu část těsta vyválejte na tenký plát a posypte strouhaným kokosem. Bude se vám s těstem lépe pracovat. Polovinu krému rozetřete na plát těsta a potom ho srolujte jako roládu. Stejný postup udělejte i s druhou částí těsta a druhou polovinou krému. Získáte díky tomu hned dvě rolády. Obě rolády zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Druhý den ji můžete nakrájet mokrým nožem a podávat.

Zdroj: ketkes.com