Menu

Máte málo času, ale chcete/potřebujete rychle upéct dobrý koláč? Máme pro vás skvělý recept!

Věřte nebo ne, ale příprava tohoto koláče trvá pouhé 2 minuty. Jediné co musíte udělat je smíchat ingredience a těsto nalít na plech!

Připravíme si tedy výborný makový koláč s jablky, na kterém si každý pochutná! Já koláč dělám vždy, když nestíhám a míří k nám nějaká náštěva a já nemám co nebídnout ke kávě.

Je ale skvělý hlavně pro úplné amatéry, jelikož na tomto koláči opravdu není co zkazit! Můžete ho také naučit třeba své děti, jelikož je tak snadný a děti se alespoň něco přiučí. Já tento koláč také dělám už od dětství, jelikož jsem ho vždy milovala a také protože pečení je zkrátka moje. Pojďme se do toho tedy pustit.

Budete potřebovat: 

  • 100 g cukru krystal
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletého máku
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 středně velká nastrouhaná jablka

Pokud chcete koláč ještě o něco vylepšit, doporučujeme podávat s vanilkovým pudinkem, který pouze uvaříte a nalijete na hotový koláč. Pokud vás napadne ještě jiné vylepšení, neváhejte a dejte nám vědět jaké!

Jak na to? 

Nejprve smíchejte sypké ingredience (cukr,mouku,mák,jedlou sodu) v jedné nádobě a ve druhé ty tekuté (olej,vejce,smetanu). Tekuté poté přilejte k sypkým a pořádně promíchejte. Úplně naposledy ale přidejte strouhaná jablka, která doporučuji nejprve oloupat. Vše opravdu důkladně promíchejte (aby se vám v těstě nedělaly hrudky) a nalijte na plech nebo do dortové formy (průměr 24 cm). Plech/formu před tím vyložte pečícím papírem (můžete i vymazat máslem nebo olejem a vysypat moukou nebo ovesnými vločkami).

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Dejte koláč do trouby a pečte přibližně 30 minut – záleží jakou máte troubu. Klasicky zkoušejte jestli je upečený pomocí špejle (pokud je těsto nalepené na špejli, koláč ještě není hotový).

Koláč vyndejte z trouby, nechte chvíli vychladnout a rozkrájejte na jednotlivé díly.

Podávejte s kávou, čajem nebo jen tak!

Přejeme vám dobrou chuť!

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Kakaový dortík bude chutnat každému, i když je bez cukru, protože je zdravý a plný ovoce

RECEPTY
Tento dortík, kterým Vám dnes představíme je lahodný a kromě toho si ho každý může dopřát bez výčitek, že přibere,…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Tak tento recept Jamieho Olivera musíte ochutnat! Pečená červená řepa na česneku Váš mlsný jazýček jistě potěší!

RECEPTY
Tento pokrm, který pochází přímo od slavného Jamieho Olivera je unikátní svou chutí a přitom vhodný nejen jako samotný hlavní…

Také milujete langoše, ale zdají se Vám příliš mastné? Pak vyzkoušejte tyto výborné Kefírové langoše!

RECEPTY
Kdo by nemiloval langoše... Jedinou nevýhodou je jejich mastnota! Dnes Vám proto přinášíme tento úžasný a velice jednoduchý recept na…

Máme pro vás další jednoduchý recept na vynikající dezert! Těmto čokoládovým kostkám nikdo neodolá!

RECEPTY
Tento skvělý recept se hodí, jak na oslavy jako občerstvení, tak pro návštěvy ke kávě a zaručuji vám, že až zjistíte, jak…

Palačinky připravené od mojí babičky – těm se rozhodně nic nevyrovná

RECEPTY
Tyto palačinky mě naučila moje babička, která chodila do práce v jisté restauraci na Moravě, a to dlouhé roky, tudíž…

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Rádi zkoušíte nové chutě? Letní grilování je proto jako dělané. Vyzkoušejte tuto lehce exotickou marinádu!

RECEPTY
Co budete potřebovat 500 g masa 1 velké kiwi 1 cibuli 1 čajovou lžičku mleté červené papriky (sladké) sušený koriandr…

Babička mi konečně prozradila recept na její úžasně jemný jablečný štrůdl!

RECEPTY
Celé dětství (a vlastně i část dospělosti) jsem přemýšlela, jaktože štrůdl od babičky chutná tak moc jinak, ale 100x lépe…

Klasická marináda na maso je ta nejlepší. Vyzkoušejte tento tradiční recept!

RECEPTY
Co budete potřebovat 1 kg masa (dle výběru) 3 - 4 polévkové lžíce 9% octa 1 čajovou lžičku cukru 3…

Cikánská pečeně, co se rozplývá na jazyku!

RECEPTY
Často přemýšlíte nad tím, co udělat k obědu, když čekáte četnou návštěvu? Tento recept si zaručeně oblíbíte, hodí se nejen…

Rádi zkoušíte nové věci? Pak si určitě připravte tuto marinádu z černého čaje!

RECEPTY
Co budete potřebovat 1 kg masa uvařený silný černý čaj bazalku pepř hřebíček sůl Jak na to? Čajová marináda je…

Ujíždíte na sladkém? Pak si připravte tyto famózní Tvarohové koblížky!

RECEPTY
Tak tento recept je nejen lahodný, ale zejména pak velmi jednoduchý na přípravu. Výroba tvarohových koblížků, které jsou mimochodem zdravější…